"Kõigepealt ma tahaks öelda, et me tervele Tallinna rahvale, kui me läksime üle tasuta ühistranspordile ja me jätsime igale perele kätte 13. kuupalga, me võime seda öelda, et seda on tehtud kogu linnale. Kui me pensionäridele apteegikaupade hindasid hakkasime soodustama, siis samuti võib öelda niimoodi, et me jätsime nende kätte osa sellest rahast juurde, mis neil on," leiab meer.

"Peale selle ma ütleks, et kogu see käesolev aasta on meil tegelikult palkade tõstmise aasta: jaanuaris tõstsime filharmoonial palkasid, veebruaris tõstsime muuseumitöötajatel palkasid, märtsis tõstame sotsiaalhoolekande töötajate palkasid ja niimoodi kogu linna süsteem läbib sel aastal palgatõusu, välja arvatud nüüd see ametnike seltskond, keda on ju ka kuskil 1500-1600 inimest," sõnas Savisaar.

"Me arutasime seda asja niimoodi, et hea küll, taastame nende puhul selle kompensatsiooni, mille nad said puhkusele minnes - nendel palgatõusu ei toimu, aga nad saavad kompensatsiooni puhkusele minnes, nii nagu see oli enne masu. Ja kui praegu räägitakse, et masu on läbi ja majandus jälle õitseb, otsustasime siis peaministrit kuulata ja taastada selle süsteemi, mis oli enne kui majanduskriis algas," lausus linnapea.

"Ega siin ei ole häbeneda midagi, ja see, et me taastasime kompensatsiooni, mis oli enne masu - varem või hiljem oleks tulnud seda teha," lisas ta.

Savisaare sõnul on kompensatsiooni tarvis eelarves olemas umbes kaks miljonit eurot.