Savisaare sõnul on munitsipaalpangal kaks eesmärki.

Esiteks, et pankade kasum jääks ikkagi Eestisse, sest väliskapitalil põhinevad krediidiasutused viivad Savisaare sõnul Eestist igal aastal välja kasumit, mis on teenitud Eesti kodanike arvelt.

"Me küll tajume, et inimesed lähevad Eestist ära, aga ka raha läheb Eestist ära," lausus Savisaar.

Teine põhjus on linnapea sõnul pangateenuste hinnad. "Tähtis on pakkuda pangateenuseid võimalikult madala tasu eest," ütles Savisaar. Tavapärastest pankadest eristab ühistupanka tema sõnul see, et viimane tegutseb kasumit mittetaotlevana.

Savisaar märkis, et ühistupankasid on paljudes kohtades maailmas ning ainuüksi Euroopa Liidus on neid umbes 4000.

Tallinna munitsipaalpank on linnapea sõnul suunatud välispankade ülemvõimu murdmisele - selleks, et pangandustegevusest tulev kasum jääks Eesti riigi ja inimeste hüvanguks.

See, et praegu väljendatakse munitsipaalpanga suhtes erinevaid seisukohti, on linnapea sõnul normaalne. "Nii on ikka uute asjadega," sõnas ta ja meenutas tasuta ühistranspordi loomist, millel oli linnapea sõnul alguses sama palju vastaseid kui praegu ühistupangal.

Panga loomise maksumuse kohta ütles Savisaar, et "see on odavam kui jätkamine ilma ühistupangata". Ilma ühistupangata jätkamine tähendab tema sõnul raha pidevat väljavedu.

Linnapea soovitas neile, kellel on oma tuttavad ja sugulased Kanadas, vaadata, kuidas tegutseb sealne 5000 liikmega ühistupank.

"Kui me selle asja käima saame, siis me suudame ka inimesetele selle asja selgeks teha," oli linnapea munitsipaalpanga loomise suhtes optimistlik. Ta tõdes, et lõpeks on igaühe enda valik, millise pangaga ta ennast seob.

Oma raha paigutamise kohta munitsipaalpanka Savisaar ei vastanud üheselt. "Minu seos selle pangaga on sama oluline nagu tasuta ühistranspordiga," keerutas ta. "Kui te küsite, kas ma tasuta ühistransporti kasutan, siis mina vastan, et jah kasutan küll."

"Oma mõtetes ma olen juba praegu selle ühistupanga liige, muidu ma ei võtakski seda asja ette ja ega see ainult minu idee ei ole ka, selle taga on palju inimesi," rääkis linnapea.

Savisaare sõnul on munitsipaalpanga loomisesse kaasatud finantsspetsialist Ahti Kallaste.