"Eile õhtul räägiti meedias pikalt ja põhjalikult Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali ametist lahkumisest. Mina ei võtaks seda üldse nii traagiliselt, ja ei ütle kindlasti, et see on viimane samm tema karjääris," kirjutas Savisaar.

"Jah, tegemist on küll ühe etapi lõppemisega, sest Eesti suurima erakonna peasekretäri käes on tõepoolest olulised hoovad erakonna poliitika kujundamisel. Aga kindlasti oli ta oma otsuse läbi mõelnud ning selles kindel. Üks etapp on küll läbi, aga juba järgmine etapp on algamas. Keskerakond on piisavalt pika pingiga, et leida oma liikmete seast väärikas peasekretär, kes jaksab, ja oskab selle tööga hakkama saada."

"See on üks keerukamaid ameteid, mida pidada, selles ei kahtle keegi. Uus peasekretär on vaja paika saada võimalikult kiiresti, ja sellega ma ka aktiivselt tegelen. Kindlasti anname sellest ka avalikkusele teada, kui selleks õige aeg," lisas Savisaar.

"Palju elevust tekitab meedias ka presidendikandidaatidega seonduv. Tänagi sai lugeda sellest, kuidas Reformierakonna valijad on Kaljurannale selga pööramas, ja eelistavad hoopis Kallast. Eks me näe, mis see teadmine endaga kaasa toob."

"Keskerakonnas on räägitud juba 4-5 kandidaadist, nagu Reformierakonna puhulgi. Meie kinnitame aga lõpliku valiku tõenäoliselt varem. Siiani on Keskerakonnas räägitud näiteks Peeter Ernitsast, Marina Riisalust, Mailis Repsist, aga ka minust. Ma tänan siiralt nende piirkondade juhte, kes eile minu poole pöördusid ettepanekuga, et kindlasti presidendiks kandideeriksin. Kinnitan, et mõtlen selle asja üle tõsiselt järele. Lõpliku otsuse presidendikandidaadi osas teeb erakond juunis, mil toimub Keskerakonna volikogu," kirjutas Savisaar.