Riigil ning Eesti Postil ei ole kindlasti plaanis hakata postkontoreid sulgema, teatas Delfile ministeeriumi pressiesindaja.

”Me oleme kogu aeg võidelnud selle vastu, et postkontoreid suletaks ja postiteenus muutuks maarahvale raskemini kättesaadavaks,” sõnas Savisaar. “Pigem oleme me tahtnud avada uusi postkontoreid kui sulgeda vanu. Naeruväärne on väita nagu tahaksime me nüüd oma poliitikat sada protsenti muuta. Postimees on hakkama saanud pahatahtliku naljaga, mis on mõeldud väheinformeeritud ja kergeusklikele lugejaile.”

Postiteenuse osutamist puudutav eelnõu ei too kaasa hõredalt asustatud piirkondades postkontorite sulgemist, vaid sätestab postkontorite paiknemise teoreetilised miinimumnõuded. 1. juulil jõustuva postiseaduse kohaselt on postkontori eesmärk tagada postiteenuste osutamine.

Postkontorite paiknemisele nõudeid kehtestav kõnealune määrus on praegusel hetkel eelnõu staadiumis, mis tähendab, et vajab kooskõlastusi nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist kui ka teistest ministeeriumidest. Seega on tegemist ettepanekute ja arvamuste kogumise faasiga seadusloomes, mille järgselt toimub eelnõu lõpliku versiooni koostamine.