Mustamäe koolitüdrukuna pealinna volikokku pääsenud Matusihis (19) sai Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse nõukokku. Savisaare uusimaks silmarõõmuks peetud tudeng Sofja Derjugina (22) hakkab istuma Ettevõtluse Toetamise ja Krediidi Haldamise Sihtasutuse nõukogus.

Tundmatu Mustamäe koolitüdruk Jekaterina Matusihis kogus 2009. aasta sügisel kohalikel valimistel Põhja-Tallinnas 439 linlase toetuse.
Matusihis sai kuulsaks sellega, et keeldus volikogu liikmena intervjuudest. „Ma olen noor, olen õpilane ja olen Tallinna volikogu liige. Kogemust mul veel ei ole ja loomulikult ma kardan. Ma pean veel palju õppima,” ütles toona 18-aastane neiu "Pealtnägijale".

Linnapea kaaslasena mitmel üritusel silma hakanud 22-aastane Sofja Derjugina (pildil) on kahekordne Keskerakonna suvepäevade Suvetüdruku konkursi võitja. Derjugina võitis Keskerakonna noortekogu Suvepiiga konkursi 2007. ja 2008. aastal. Võistlus koosnes talendi-, moe-, ranna- ning küsimustevoorust.

Noorpoliitikute määramise linnasutuste nõukokku otsustab Tallinna linnavalitsus oma tänasel istungil.

Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse nõukokku kuuluvad peale noorpoliitik Matusihise Haabersti linnaosa vanem Viktor Vassiljev, ettevõtlusameti linna äriühingute järelevalve osakonna juhataja Vello Ervin, üliõpilane Maria Beljatskaja ja advokaat Asko Pohla.

Ettevõtluse Toetamise ja Krediidi Haldamise sihtasutuse nõukokku kuuluvad veel lapsehoolduspuhkusel olev ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste, linnavolikogu liige Andres Kollist, abilinnapea Eha võrk, Mustamäe linnaosa vanema asetäitja Vadim Belobrovtsev ja ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhataja Mart Repnau.