"Kurvastusega olen ma viimastel päevadel meediast lugenud, nagu oleksin ma salastanud linna lähetuskäskkirju. Pean selle kohta teatama, et ma ei ole allkirjastanud ühtegi dokumenti, millega lähetuskäskkirju salastatakse," sõnas Savisaar Delfile.

"Meediapoolne tõlgendus on pahatahtlik ja ebapädev," lisas ta.

Nõunik: kogu infot ei saa aktiivselt avalikustada
Savisaare nõunik Liina Oja selgitas, et juurdepääs lähetusinfole on kõigile isikutele olemas ning linnavalitsuse liikmete lähetuskäskkirjade vormistamist korraldab linnakantselei.

"Eristada tuleb avaliku teabe aktiivset ja passiivset avalikustamist. Linnakantselei väljastab käskkirjad teabenõude alusel (st dokumentide passiivset avalikustamist). Nt Delfi artikli autoril on võimalik pöörduda teda huvitava käskkirja saamiseks teabenõude korras teabevaldaja poole ja soovitud teave väljastatakse. Seega on lähetuskäskkirjad avalikud," ütles Oja.

Lähetuskäskkirjade aktiivsel avalikustamisel internetis järgitakse Oja sõnul juurdepääsupiiranguid linnavalitsuse töötajate eraelu kaitseks avaliku teabe seaduse alusel. "Lähetuskäskkirjad sisaldavad isikuandmeid, milledele juurdepääsu võimaldamine aktiivses vormis võib oluliselt kahjustada eraelu puutumatust. Lähetuskäskkirjades märgitakse muuhulgas lähetuses viibimise aeg ja koht," ütles ta.

"Leiame, et selline tegevus on õiguspärane ja kooskõlas avaliku teabe seadusega. Lähetuskäskkirja avalikustamisega teabenõuete alusel ei reguleerita juurdepääsu lähetuskuludele, mis tähendab, et lähetuskulude info on samuti jätkuvalt avalik teave."

Eile kirjutas Delfi, et Savisaar allkirjastas mais mitukümmend lähetuskäskkirja, millele seati inimese isikuandmete kaitse paragrahvi järgi asutusesisese kasutamise piirang. Veel eelmisel suvel olid käskkirjad avalikud.