Savisaar ütles Äripäevas avaldatu kohta BNS-ile, et temale ei ole keegi esitanud ühtegi kahtlust ega kahtlustust ning olematut asja ei saa kommenteerida.

"Minul ei ole Šveitsis mingeid kontosid. Selles mõttes eristun ma paljudest tegusatest ärimeestest ja poliitikainimestest Eestis," ütles Savisaar. "Vastupidi, kohtulik kontroll Šveitsis näitas, et ma ei ole üheski sealses fondis ega firmas olnud tegelikuks kasusaajaks ega ainukontrolli teostajaks. Kahetsusväärne, et väidetavalt materjale valdav ajakirjanik seda olulist asjaolu välja ei toonud," lisas Savisaar.

"Kõike, mis on seotud kirjastava fondi Arsai Investiga, olen mina ja teised asjaosalised juba palju aega tagasi põhjalikult kirjeldanud intervjuudes ajalehtedele Pealinn ja Kesknädal," kinnitas Savisaar. "Äripäevas pole mitte ühtegi uut küsimust, mis ei võimalda esitada ka ühtegi uut vastust. Äripäeva idee kirjutada raamat "Tõde Šveitsist" tundub mulle värskendav ja ma kaalun tõsiselt selle kasutusele võtmist. Aga kindlasti ei piirdu see tõde ainult minu tagasihoidliku isiku käsitlusega," lisas Savisaar.

Savisaar on enda kinnitusel koos ettevõtja Aleksander Kofkiniga algatanud protsessi seoses väärate andmete kasutamisega Eesti õiguskaitseorganitest Šveitsi saadetud dokumentidega. "See protsess ei ole veel tegelikult lõppenud. Kasutan ka neid võimalusi, millele osundab riigikohus oma lahendis. Üldiselt ma soovitan kibelevatel meediategelastel oodata minu ja Aleksander Kofkini initsieeritud menetluse lõpptulemusi, mis loodetavasti annab ka vastuse Äripäeva küsimustele. See nõuab ainult natuke kannatlikku meelt," ütles Savisaar.

Ajalehe Äripäev artikli kohaselt selgub Šveitsi kohtudokumendist, et Eesti prokuratuuri ja kaitsepolitsei kahtlustuse kohaselt varjab Tallinna linnapea Edgar Savisaar Šveitsi pangas korruptiivsel teel saadud vara.

Kaitsepolitsei info järgi võib Savisaarel Šveitsis olla pangakonto. Savisaare advokaadid on üritanud takistada pangakonto kohta oleva info edastamist Eesti prokuratuurile. Šveitsi kohus jättis aga kaebuse rahuldamata ja vastavas otsuses on ka kirjeldatud Savisaare suhtes algatatud uurimise sisu.

Äripäeva allika kinnitusel võisid uurimisasutused Savisaarega seostatava Šveitsi pangakontoni jõuda Savisaare laenutehinguid uurides 2009. aastal. Näiteks andis Savisaare tollase võitluskaaslase Ain Seppiku poegadega seotud firma Savisaarele laenu 173 550 eurot. Samas selgub Šveitsi kohturegistris olevast dokumendist, et tegelikult võis Savisaarel vajalik summa olla olemas endalgi, kuid see asus Šveitsis Arsai Investmenti nimelise fondi arvel.

Šveitsi kohtudokumendis kasutatakse Savisaarega seostatud fondi puhul perekonnafondi nimetust. Tegemist on juriidilise isikuga, mida ei pea kandma Šveitsi äriregistrisse. Vastavalt seatud piirangutele on fondile ligipääs perekonna või mitme pere liikmetel. Samas ei leia Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist, et tal oleks välismaal pangakonto, et ta oleks seotud mõne fondiga või omaks vara väljaspool Eestit, kirjutab Äripäev.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare rahapesu-uurimisega seotud Šveitsi fondi kontol oli 470 000 eurot, mis pidi minema erakonnale, kirjutab Eesti Ekspress.
Tegemist on Eesti avalikkuse jaoks täieliku üllatusega. Info selgub Šveitsi kriminaalkohtu poolt mullu tehtud avalikust otsusest.