„Haridusamet on üle pingutanud. Linnavalitsusest ei ole neile saabunud ühtegi käsku kokku hoida tugiteenuste või koolilõuna arvel,“ kinnitas Edgar Savisaar. Linnapea ütles, et selles valdkonnas on ka teisi kokkuhoiuvõimalusi, mida seni ei ole kaugeltki lõpuni kasutatud, teatas Raepress.

Linnapea avaldas lootust, et linnavalitsus suudab vajadusel leida täiendavaid vahendeid ka koolidele. Samas möönis linnapea, et praegusel majanduslikult keerulisel ajal tuleb ka pealinna haridusasutustel, nagu ka kõigil teistel linna asutustel, teha kaalukaid ning ratsionaalseid otsuseid ning otsida vahendeid kulutuste vähendamiseks.

Kreitzberg: ühiskond ei saa lõunate kadumist lubada

Riigikogu liikme ja endise haridusministri Peeter Kreitzbergi andmeil on väga palju lapsi praegu alatoitluses. "Ühiskond ei tohiks sellist asja lubada," ütles Kreitzberg Delfile.

"Ma saan aru, et koolidel on praegu finantsiliselt raske olukord, kuid ma väidan, et peredel, kus lapsed kasvavad, on ka väga raske olukord. Kord juba sünnist sisse seatud asja, mis on lastele tehtud, ma küll ei poolda, et see tagasi võetakse," rääkis ta.

Kreitzbergi hinnangul kannatab tasuta koolilõunate kaotamise korral lõpuks ikkagi lapsevanema rahakott. "Kui võetakse see söögi kinnimaksmine maha, siis tähendab see seda, et tuleb toidu hinnale juurde panna. Ja vanemate rahakotist hakkab see ikka minema."