“Näen Aaviksooga head koostöövõimalust, ta sobib meeskonda ja suudab anda endast parima,” ütles Savisaar Kanal 2 “Pealinna uudistele”.

Savisaar nentis, et senine abilinnapea Toivo Ninnas on head tööd teinud ning ta on Aaviksoo jaoks lati kõrgele seadnud.

Savisaar lisas, et ta on Aaviksooga kohtunud ka varem, kui too oli veel AS-i EMT juhatuse esimees. Tema sõnul üritas Aaviksoo juba EMT juhina rääkida kaasa Lasnamäe linnaosa probleemide lahendamisel. EMT peakorter asub Lasnamäel.

2001. aastast Tallinna abilinnapeana töötanud reformierakondlane Toivo Ninnas teatas esmaspäeval soovist lahkuda ametist ning ta soovitas enda asemele Peep Aaviksood.

Ninnas taastab oma volitused Tallinna linnavolikogu liikmena.

“Jätkan Tallinna heaks tööd linnavolikogus. Minu asendusliige Reformierakonna fraktsioonis on Svetlana Melehhova, kes peab minu volikogusse naasmisel lahkuma,” ütles Ninnas BNS-ile.

Ninnase sõnul kavatseb ta edaspidi pöörata põhitähelepanu laevandusele.

“Olen Eesti Laevaomanike Liidu president ning tõenäoliselt valitakse mind sinna tagasi ka järgmiseks ametiajaks,” ütles Ninnas esmaspäeval ajakirjanikele.

Vastavalt koalitsioonileppele kuulub turvalisuse ja planeerimise eest vastutava abilinnapea koht Tallinnas Reformierakonnale ja põhimõtteliselt ei ole selleks Keskerakonna heakskiitu tarvis.

Tallinna abilinnapea kandidaat Peep Aaviksoo ütles esmaspäeval ajakirjanikele, et sai ettepaneku abilinnapea kohale asumiseks jõulude ajal, kuid võttis siis endale mõtlemisaega.

Reformierakonna juhatus kinnitas Aaviksoo Reformierakonna liikmeks esmaspäeval. Seni pole ta ühtegi erakonda kuulunud.

Tallinna abilinnapeana peab ta kõige olulisemaks selgete reeglite kehtestamist selle kohta, et kuidas, kuhu ja millises mahus tuleb ehitada. Selleks tuleb kehtestada ehitusmäärused ja kõrghoonete teemaplaneeringud. Samuti peab Aaviksoo oluliseks turvalisuse arvestamist planeeringute koostamisel.

Aaviksoo sõnul rääkis ta enne otsuse tegemist ka endise Tallinna linnapea Jüri Mõisaga, kes soovitas tal abilinnapea ametit proovida, kuna see olevat huvitav kogemus. Ka Jüri Mõis tuli nagu Aaviksoogi ettevõtlusest poliitikasse Tallinna linnasüsteemis, kuid pidi enne oma ametiaja lõppu umbusalduse tõttu ametist lahkuma.

1956. aastal sündinud Peep Aaviksoo on lõpetanud Tartu ülikooli, Eesti kõrgema kommertskooli ja Ameerika Ühendriikides San Franciscos asuva Mc Laren Business School University. Ta on olnud Eesti Loto arendusdirektor, AS-i Norma juhatuse esimees ja AS-i EMT juhatuse esimees.

Muudatuse linnavalitsuse koosseisus peab kinnitama volikogu.