Mitmesse kohta paigutatud Tallinna teist kepikõndi reklaamivatel plakatitel on esiplaanil suusataja Jaak Mae, aga tuntavalt on pildil ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, Tallinna volikogu esimees, keskerakondlane Toomas Vitsut ning abilinnapead Kaia Jäppinen ja Jüri Ratas, kirjutab SL Õhtuleht.

“Liikumine on tervislik. Aga kui seda nii reklaamida, siis on tegemist erakondliku propagandaga,” arvab Res Publica fraktsiooni kuuluva volikogu aseesimees Kaupo Reede. Ta lisas, Keskerakond peaks valimisreklaami ise kinni maksma. Seda nõudis Edgar Savisaarelt ka linnapea Tõnis Palts.

“Kui Savisaarel ja ta parteikaaslastel on vaja enne valimisi karnevali teha, siis tuleks seda ka ise rahastada,” arvab reformierakondlasest Tallinna linnavolinik Jürgen Ligi. Ta lisas, et pole keskerakondlaste puhul kepikõnniga sarnanevaid spordikalduvusi täheldanud.

Keskerakond arutab kepikõnnireklaami juhtunut esmaspäeval. “Praegune seis on see, et plakatitelt eemaldatakse selle formaati muutes kaks poliitikut,” rääkis Savisaare nõunik Georg Pelisaar. Põhimõtteliselt tähendab see, et plakati servad lõigatakse maha, millega kaovad seal poseerinud Savisaar ja Jäppinen.