Liitumist toetavate kaalukate aspektidena tõstis Savisaar Keskerakonna infojuhi teatel esile seisukoha, et kõik Euroopa riigid või vähemalt suurem enamik nendest juba on Euroopa Liidus.

Samas lisas ta, et peale Soome ja Rootsi liitumist, kes on Eestile suurimaks eeskujuks olnud, on seda suunda ka Eesti jaoks pidevaks arenguks peetud.

Teise liitumist toetava argumendina nimetas Savisaar globaliseerumist. “Majanduslik konkurents toimub üha enam kontinentide, mitte üksikute riikide vahel. Ka Euroopa šansid suurenevad, kui ta suudab ühineda ning USA ja Kagu-Aasia majandusvõimule tegelikult konkurentsi pakkuda,” ütles ta.

Euroopa Liiduga ühinemise plusspoolel tõi Savisaar välja veel ka liitumise kasulikkuse erakonnale, sest paljude programmiliste seisukohtade elluviimine võiks olla liidus kergem kui väljaspool seda. “Astmeline tulumaks tuleb õige varsti ja vähese pingutusega, sest Brüssel monopoliseerib maksupoliitika,” ütles ta.

Savisaare sõnul saadakse EL-iga ühinemisel Eestis kiiremini üle ka niinimetatud venevastasusest, sest EL-is on kombeks heanaaberlikud suhted ja väga väike mittekodanike osakaal rahvastikus.

Savisaar tõstis esile ka suveräänsuse kadumise mõiste, mis võib tema hinnangul olla ajas muutunud ning millel tänapäeva noorele põlvkonnale ei ole suurt tähtsust. “Tundub mõnikord, et tänapäeva noorte väljaütlemata seisukoht on, et nende riik ei peagi olema vaba — peaasi kui nad ise on vabad. Eestluski võiks paljude meelest piirduda vaid laulupidude ja muude etnograafiliste üritustega,” ütles ta.