Eilses telesaates Tele-Tallinn rääkis üks naisterahvas Viru tänava bussipeatuse juures olevast august, mis juba kümme aastat ohustavat jalakäijaid, kirjutab Savisaar oma blogis.

“Kutsusin daami täna kella 10-ks linnavalitsusse, et ühiselt seda auku kaema minna. Miskipärast ei tulnud linnakodanik kohale, ootasin teda veerand tundi ja siis otsustasin räägitud auku ise otsima minna. Kutsusin kaasa ka kommunaalalameti ametniku, et kohe ka selgust saada, mille taga asi seisab,” selgitab Savisaar.

“Kuna Viru tänaval ühtegi bussipeatust ei ole, siis arvan, et linnakodanik pidas silmas Pärnu maanteed sealsamas piirkonnas. Jalutades Pärnu mnt-lt Tammsaare pargi poole, siis vahetult enne busside nr 5 ja 36 „Viru“ peatust hakkas tõepoolest silma üks kandiline auk. Kommunaalametnik vangutas pead ja ütles, et see on tõesti vist tekkinud kanalisatsioonikaevu kõrgendist ja selle hilisemast ära vajumisest. Tegime pilti ja see auk lubati ülejärgmisel nädalal ära parandada,” märgib linnapea.

“Teise võimaliku augu asukohana hakkas silma Viru tänava Musumäe poolse valgusfoori tagune ala. Seal on samuti üks vajumise koht. Käesoleval aastal on kommunaalameti investeeringute kavas Pärnu maantee (lõigus Viru tänav kuni Valli tänav) kõnniteekatte korrastamine, mille käigus asendatakse kõnniteekate betoonkividega. 15.04.08 sõlmitud lepingu kohaselt peavad tööd olema lõpetatud 20. juuniks 2008. Nimetatud tööde mahus korrastatakse ka kõnealune koht Viru tänava ja Pärnu maantee ristmikul,” kinnitas Savisaar.

“Kui linnakodanik pidas silmas ühte nendest kahest kohast, siis mõlemad saavad juuni kuuks uue katte.”