"Kutse tuli Lomonossovi-nimelise Moskva riikliku ülikooli politoloogiateaduskonna riigipoliitika õppetoolilt. Seda õppetooli juhib Vladimir Jakunin ning tema ettepanekul peab Edgar Savisaar loengu õppetooli tudengitele," ütles Moskva riikliku ülikooli riigipoliitika õppetooli esindaja BNS-ile.

Savisaar peab loengu teemal "Eesti ja Venemaa – 20 aastat hiljem" erikursuse raames. Õppetooli esindaja ei osanud täpsustada, kes selle teema valis. "Ma arvan, et see oli poolte ühine otsus," lausus ta.

Homme on kavas vaid Savisaare loeng. "Mingeid muid üritusi – pressikonverentse, kohtumisi tudengite ega õppejõududega – kavas ei ole, välja arvatud võib-olla auditooriumis, kus loeng toimub," märkis ülikooli esindaja.

Loengut tulevad kuulama ka teiste Moskva kõrgkoolide, muu hulgas Moskva riikliku rahvusvaheliste suhete ülikooli tudengid. Tulevad ka tudengid Balti riikidest, kes Moskva kõrgkoolides õpivad. Ülikooli esindaja sõnul on tuntud poliitikute ja avaliku elu tegelaste loengud Moskva riikliku ülikooli ammune traditsioon.

"Hiljuti pidas meil loengu riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov, pidas loengu Mihhail Gorbatšov, regulaarselt käib loenguid pidamas akadeemik Jevgeni Primakov," viitas ta, lisades, et sageli on õppetooli külalisteks ka välismaised poliitikud ja politoloogid.

Moskvas visiidil viibiv Savisaar kohtub täna ka Moskva linnaduuma spiikri Vladimir Platonoviga.