Esimest korda pärast valimisi ajakirjanike ette tulnud Savisaar ütles, et need hagid ei nõua meediaväljaannetelt mitte üksnes laimu ümberlükkamist ja vabanduse palumist, vaid ka suuri kahjutasusid. “Sest ükskord tuleb hakata niisuguste asjade eest ka maksma,” ütles Savisaar oma pressikonverentsil tehtud avalduses.

Savisaar nimetas Eesti Päevalehte, Postimeest ja Äripäeva. Keskerakonna esimehe väitel on meedias käivitatud kampaania, millel on kaks eesmärki: soov iga hinna eest takistada Keskerakonna minekut valitsusse ja soov luua negatiivne foon kohtuasjade suhtes, mille Keskerakond on algatanud juba eelnimetatud väljaannete vastu.

“Pean teid informeerima, et hagisid valmistatakse juristide poolt ette veelgi,” hoiatas ta.

Mille vastu sisuliselt on ajalehed keskturu erastamist kajastades eksinud, Savisaar ei öelnud. Ta märkis vaid, et demokraatlikus riigis kehtib süütuse presumptsioon ja järeldusi tehakse alles jõustunud kohtuotsuse alusel.

“Ma arvan, et praegused ajakirjanduslikud ja politseilised süüdistused Keskerakonna ning keskerakondlaste vastu on tegelikult määratud lugemiseks kahele inimesele — Siim Kallasele, et hirmutada teda meiega koalitsiooni moodustamast, ja president Arnold Rüütlile, et mõjutada teda mitte tegema Keskerakonnale ettepanekut valitsuse kokku panemiseks,” rääkis Savisaar.

Kuni kohtuasjade menetluse lõpuni lubas Savisaar, et ei suhtle enam osa ajalehtede ja meediakanalitega. Ta lubas siiski, et avaldab oma seisukohti Keskerakonna ajalehes ja sõltumatutes meediaväljaannetes, mida saab usaldada.