“Minu silmis on Laar juba praegu poliitikaväline olend,” vahendab Postimees Savisaare teisipäevast kirja telejaama Kanal 2 toimetajatele. “Ma ei pea enam eetiliseks temaga millegi üle väidelda.”

Kanal 2 väitlussaate “Vastasseis” juht Olaf Suuder ütles, et kahetseb Savisaare järjekordset keeldumist saates osaleda. Ühtlasi palus Suuder Savisaarel ümber mõelda.

Politoloog Rein Toomla pidas üllatavaks, et tugeva väitlejana tuntud Savisaar laseb käest hea võimaluse avalikus vaidluses Laari võita.

“Iga niisugune diskussioon on alati kasulikum opositsioonile,” selgitas Toomla. “Valitsusel on enda näitamise vahendeid niigi rohkem.”

Saatesse tuleku pakkumise eest tänanud Savisaar teatas, et tema otsus on lõplik vähemalt seni, kuni “pumppüssiskandaal on lahenduse leidnud”.

Veel mõne nädala eest kinnitas Keskerakond Savisaare nõusolekut Laariga otse-eetris debatti pidada. Siis seadis Savisaar tingimuseks, et kõnelus läheks otse-eetrisse, sest siis ei saa keegi näidata debatti hilisema monteerimise kaudu ühele osalisele soodsamas valguses.