Savisaare sõnul olid 24. veebruari õhtul tema kodutalu väravas mingid kasvatamatud paparazzod, keda ta edaspidi seal näha ei sooviks.

“Ilma ette teatamata ja veidra jutuga, et nad tahtvat mulle “kingitust” üle anda. Panin sõna “kingitus” jutumärkidesse, sest tegelik eesmärk oli läbinähtav — vastandada televaatajatele minu väikest perepidu Hundisilma talus ja samal ajal pealinnas toimuvat president Ilvese vastuvõttu „Estonias“. Kumba meist nad sellega pisendada tahtsid, jäägu vaatajate otsustada,” kirjutab Savisaar oma ajaveebis.

“Järgnevalt tülitasid need mulle tundmatud paparazzod minu naabreid nende kodus, tegid ka seda ilma ette hoiatamata. Minu naabrid ei ole avaliku elu tegelased ja miks peavad nad kannatama selleläbi, et elavad minu läheduses? Pealegi, pani see kõmuajakirjanik minu naabri sõnad kahtluse alla, sest need ei sobinud talle,” märgib Tallinna linnapea.

“Mõelge vaid, jälle serveeritakse kui „uudist“ seda, et Savisaar ei käi 24. veebruari vastuvõtul. Mis uudis see enam on, kui seda 10 aastat Eesti rahvale järjest pähe taotakse? Soovitan Kadastikul mõni parem propagandanõks välja mõelda. Reformierakonna reitingut ta sellega nagunii ei tõsta, isegi kui kogu Kanal 2 Ansipile oodi pannakse laulma.

Jääb reegliks, et kutsumata külalisi Hundisilmal vastu ei võeta, eriti mitte Kanal 2-st kui see säilitab oma rolli Reformierakonna suuvoodrina,” deklareerib Savisaar.

“Kurvaks teeb, et meil ei austata enam inimese isiklikku ruumi, kodu, mis peaks olema puutumatu ja püha. See väide ei käi kõigi ajakirjanike kohta, näiteks ETV „Pealtnägija“ võttis minu pressiesindajaga enne pühi ühendust ja küsis, kas nad on Hundisilmale oodatud. Neile sai viisakalt vastatud, et tegu on pereüritusega ja pressikajastust sellest teha ei soovita,” räägib Keskerakonna juht.

“Olen jah avaliku elu tegelane, poliitik ja avalikus teenistuses. Aga ma ei ole mingi reality show kangelane. Jälgides meie ajakirjandust — nii telet, kirjutavat kui ka veebiväljaandeid, siis minule jääb küll mulje, et olen seal üks sagedamini tsiteeritud ja viimse aspektini läbiuuritud persoone. Omas kodus aga soovin ma olla omaette. Olla koos lähedastega, pere ja sõpradega, ilma et peaksin sellest kellelegi aru andma.”