"Eerik-Niiles Krossi poolt vaadates on asi lihtne: see on talle viimase kolme aasta jooksul kolmas erakond," ütles Savisaar meediale saadetud teates.

Reformierakond on Savisaare sõnul aga võtnud kursi IRLi hävitamisele ning eesmärgiks on võetud üksi 51 Riigikogu koha saavutamine, kuna ka sotsidega koalitsioonis veab Reformierakond kuidagimoodi välja vaid valimisteni.

"Sellises olukorras ei jäägi teistel parteidel üle midagi muud kui koonduda Eesti demokraatia kaitseks. IRLile tekitatud kahju on Krossi ülelöömisega muidugi suur. Tallinna linnavolikogus kaotas IRLi fraktsioon kogu juhtkonna – esimehe ja asetäitja. Juba on kuulda lagunemismärkidest ka ülejäänud liikmete hulgas.

Samas on Kross Reformierakonnale päris suureks koormaks - nüüd tuleb Taavi Rõivasel hakata pressikonverentsidel seletama, kuidas on lood Krossi ja Rosnefti äriga, Arctic Sea kaaperdamisega, president Ilvesele hangitud korteritega, Kõue mõisa majandamisega, maksupetturitega jne jne. Võib-olla on reformikatel targem Krossi üldse mitte Riigikogu nimekirja kandideerima võtta," ütles Savisaar.