Savisaar osales pressikonverentsil kui telesarja "Savisaare protsess" osaline ja rääkis sarjast, aga ka tema suhtes algatatud uurimisest. Savisaar sõnas, et temalt on küsitud, kas sarjas osalemine pole kohtu mõjutamine. "Miks te arvate, et see asi üldse kohtusse jõuab?" küsis Savisaar vastuseks.

"Miks mul selline kaalutlus on, sest loomulikult prokuratuur võib selle muidugi igal ajal kohtusse anda, aga teiselt poolt ma arvan, et see ei ole väga nende huvides – ERRi ja Postimehe kaudu nad saavad palju lihtsamalt kohut mõista," sõnas Savisaar.

Delfi ajakirjaniku küsimusele vastates sõnas Savisaar, et tema kaitsjad ei ole prokuratuuri kogutud materjalidega senini tutvuda saanud. "Kahjuks meie Eesti prokuratuuri ja kaitsepolitsei olukord on selline, et mina arvan, et neil ei ole väga midagi esitada. Nad võivad kokku kirjutada mida tahes, aga ma arvan, et see on ka ümber lükatav," rääkis Savisaar.

Kaitsepolitseisse ütlusi andma on Savisaart tema sõnul kutsutud septembrist alates kahel korral ja mõlemal korral vastas ta enda kinnitusel ühe lausega. "Rohkem ei olnud nagu midagi küsida ja mul ei olnud ka rohkem midagi vastata," ütles Savisaar. Nimelt keeldus Savisaar mõlemal korral ütluste andmisest.

Kutser läheb töövaidluskomisjoni

Savisaarelt uuriti uurimise valguses ka tema poliitilise karjääri jätkumise kohta, kuivõrd Keskerakonna esimees on ta endiselt. "Ma olen Eesti poliitik ka ikka endiselt," sõnas Savisaar, kelle hinnangul on lühinägelik arvata, et tema poliitiline karjäär uurimise tõttu lõpeb. "Küll ta läheb edasi."

Talle esitati korduvalt küsimusi "äärmussavisaarlaseks" nimetatud Priit Kutseri abilinnapea Taavi Aasa nõuniku kohalt lahtilaskmise kohta. Savisaar nendele küsimustele väga vastata ei tahtnud ja ütles, et õiged inimesed, kelle käest küsida, ei ole selles ruumis. Tallinna abilinnapeadest oli tänasel pressikonverentsil vaid Eha Võrk.

Samas ei salanud Savisaar, et Kutseri lahtilaskmine võis olla osa Keskerakonna sisevõitlusest. "Mul on selja taga neli parteilist sõda. Kõik need võitlused on lõppenud ühtemoodi. Keskerakond on jäänud, Savisaar on jäänud. Miks peaks seekord teisiti minema?" küsis Savisaar.

Samas ei uskunud ta, et Kutseri lahtilaskmine tähendab, et Tallinna abilinnapead on üle minemas Savisaare konkurent Kadri Simsoni leeri. "Abilinnapead on kaugelenägelikud inimesed, nad näevad kaugemale kui nii mõnigi," teatas Savisaar. Kutser kavatseb tema sõnul oma vallandamise töövaidluskomisjonis vaidlustada.

Toobal aitab rahastamiskomisjoni

Talt küsiti ka Keskerakonna ebaseadusliku rahastamise varjamisel dokumendi võltsimises süüdi mõistetud Keskerakonna peasekretär Priit Toobali erakondade rahastamise järelevalve komisjoni liikmeks nimetamise kohta. Keskerakonna otsus Toobal sellesse komisjoni nimetada pälvis teistelt erakondadelt vaenulikku tagasisidet ja kiirelt tehti valmis seadusemuudatus, et taolised asjad välistada.

Savisaar kaitses seda otsust. "Toobal on väga hea komisjoni liige. Aitab komisjoni tegevust tasakaalustada," lausus Savisaar.

Linnapea ametist kõrvaldamine on jätnud Savisaarele vaba aega, mille täitmisega tal aga probleeme ei ole. "Mul on väga palju tegemist. Nädala pärast on Hundisilmal talgud, õu on vaja korda teha ja lilled istutada," rääkis Savisaar.