23. ja 24. aprillil toimuv rahvusvaheline ümarlaud on pühendatud eesti malegeeniuse Paul Kerese (1916-1975) mälestusele ja Maria Kerese 90. juubelisünnipäevale.

Ümarlaud on jätkuürituseks esinduslikule rahvusvahelisele kollokviumile ”Paul Keres 90“, mis toimus Tallinnas möödunud aasta jaanuaris Kerese põlvkonna 15 nimeka suurmeistri osavõtul. Üritust korraldab Eesti Kirjanike Liidu toimkond eesotsas Piret Saluri, Mart Siilmanni ja Ülo Tuulikuga, põhifinantseerijaks on Tallinna linn ja Kultuurkapital.

Boriss Vassiljevitš Spasski (s.1937) on maleajaloos 10. maailmameister (1969-72), üks lugupeetumaid, populaarsemaid ja armastatumaid suurmeistreid maailma maleelus. Paul Kerest, kelle matusel ta 1975. aastal ka osales, on ta pidanud oma suurimaks iidoliks. Boriss Spasskit saadab Tallinnas abikaasa Marina, kelle ema on vabalt eesti keelt valdav Tallinna venelanna.

Viktor Lvovitš Kortšnoi (s.1931) on võitnud loendamatu hulga rahvusvahelisi turniire ja osaleb tänase päevani tippmales. Mänginud kaks MM-tiitlimatši Anatoli Karpoviga. Kortšnoi viibis esimest korda Tallinnas ligi 60 aastat tagasi, kui jagas koos Iivo Neiga esikohta NSVL juunioride esivõistlustel.