Seoses sündmustega pealinnas kogunes Tallinna linnavalitsus hilisõhtul linnapea Edgar Savisaare juhtimisel erakorralisele istungile, teatas Delfile Tallinna pressiteenistus.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kutsub tallinlasi säilitama rahu. “Eestis on tava, et erimeelsusi lahendatakse rahumeelselt. Me oleme tundnud uhkust selle üle, et ligi kuusteist aastat tagasi alanud Eesti taasiseseisvumine toimus ilma ohvriteta. Täna õhtul aga on Tallinna haiglatesse pöördunud 15 kannatanut, neist neli on hospitaliseeritud. Veel ei ole hilja ära hoida tõsiseid ohvreid.”

Tallinna linnavalitsuse erakorralisel istungil otsustati asuda koheselt täna öösel linna tänavate korrastamisele ja puhastamisele. Selgitatakse välja kõik kahjud, mis linnale, linna elanikele ning nende varale rahutuste käigus on tekitatud. Täpsema ülevaate nendest tekitatud kahjudest annab linnavalitsus avalikkusele teada homme õhtupoolikul.

Vaadatakse läbi Tõnismäe piirkonnas olevate koolide õppetöö toimumine lähipäevadel.

Kahjuks ei ole vabariigi valitsus Tallinna linna oma operatsioonidest informeerinud, mis tõi kaasa kaose linnatranspordis. Linnavalitsus nõuab, et sellealased küsimused läbi arutataks ning linnakodanikele tagataks ühistranspordi häireteta toimimine.

Tallinna linnapea kutsub valitsust ilmutama kainet meelt ning hoiduma edasistes sammudest, mis võivad olukorda veelgi pingestada.