“Ka tookord provotseeriti meid pärast valimisi, kui toimusid koalitsioonikõnelused. Kurioosseks teeb asja eriti see, et kapo mõni aeg tagasi teatas ametlikult, et ta ei näe midagi kriminaalset Jaanus Mutli tegevuses. Nüüd räägib kohtunik Merle Parts vastupidist uurimise järeldustele,” sõnas linnapea Raepressi teatel.

“Kriitikat ei kannata linnavolikogu liikme Jaak Juske jutt sellest, et Mutlil on nüüd raske jääda oma ametisse. Pigem tegi Harju maakohtus toimunu keerukamaks tema lahkumise sellelt kohalt. Mutlil oli plaanis ametit vahetada ja paljud inimesed teadsid seda, aga nüüd ma tõesti kahtlen, kas tal ikka on otstarbekas lahkuda enne, kui asjad klaarid. Muidu võib jääda avalikkusel ka niisugune mulje nagu olekski ta milleski süüdi,” ütles Savisaar.

“Ka tuleb mulle üllatusena, et Mutli väärteomenetlus lõpetatakse ainult aegumise tõttu. Arvan, et neid asju oleks tulnud sisuliselt vaadata, nagu Mutli minu teada taotleski, mitte aga pugeda formaalsete põhjuste taha. Tean, et ka Vladimir Panovi süüasja menetlemisega tahtsid mõned õiguskaitseorganid teadlikult venitada, et hiljem õigustada seda provokatsiooni lihtsalt asjade aegumisega,” sõnas Savisaar.

“Tekib küsimus — kas nüüd on võetud sama kurss ka Mutli suhtes,” imestas linnapea Savisaar.