"Me ei võitnud, aga ka ei kaotanud – tulime teiseks. See pole hea, aga pole ka halb tulemus," rääkis Savisaar. "Kui me midagi kaotasime, siis vahetult valimistulemuste välja kuulutamisele järgnenud meediasõja, kus meid kujutati kaotajatena."

"Kui vaatate Keskerakonna valimisnimekirja tulemusi piirkonniti, siis tuleb välja, et mina ei võtnud nendel valimistel vene hääli. Vene hääled võttis Yana Toom ja selle eest talle veelkord palju õnne," rääkis Keskerakonna esimees.

"Kui te aga vaatate Keskerakonna valimisnimekirja, siis mina sain kõige rohkem hääli hoopis Valgamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Jõgevamaal, Hiiumaal, Viljandimaal, Raplamaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal ning Tartumaal, kus kõikjal on selgelt ja enamasti suures ülekaalus eesti rahvusest valijad."

"Jutt, et Ukraina küsimus peletas kuidagi eestlaste hääled meist eemale – no siis oleks pidanuks valijad minu nendes piirkondades küll mitte ainult viimaseks jätma, vaid ka tõrvaga kokku tegema ja sulgedes veeretama," lisas Savisaar.

Savisaar analüüsis volikogul ka eurovalimiste järgset Eesti poliitilist kaarti. „Vaadakem õige korra Eesti poliitilisele maastikule ning määratlegem, millises asendis asuvad seal teineteise suhtes erinevad Eesti poliitilised jõud,“ ütles Keskerakonna esimees, „tänast Reformierakonda iseloomustab eeskätt suur sisemine ebakindlus. Kõige selgemini paistis see muidugi välja spektaaklist, mida korraldati Ansipi mineku, Kallase tuleku ja siis jälle mineku ümber. Pretsenditu olukord Eesti poliitikas.“

„Mis puudutab IRL-i, siis nemad on selgelt löödud valitsusest kõrvale jäämisest ning vääritust moest, kuidas see lahkumine korraldati. Aga nii need lahutused Reformierakonnast kipuvad minema. Õlekõrs, millest haarati, on rahvuslus, aga muidugi see on IRL-i puhul nüüdseks täiesti naeruväärne, arvestades, et tegemist on sama seltskonnaga, kes Venemaal äritses Eesti elamislubadega,“ ütles Savisaar.

Keskerakonna juht tuletas meelde, et sotside otsusest minna või mitte minna valitsusse sõltusid erakorralised valimised. „Eesti oleks võinud saada uue võimaluse, aga ei saanud. Riigile läheb kalliks maksma see aastane rõõm, mida Sven Mikser praegu kaitseministri kabineti aknast välja vaadates tunneb.“

„Ja loomulikult peame jälgima, mis toimub majandusega. Sotsid ise kurvastasid, et neil vahetati pruut altari ees välja – tuleb aga välja, et ka veimevakk on tühi! Me hoiatasime, et sotsid saavad petta. Kahju, et nad meid ei uskunud. Aasta on pikk aeg ja aasta aja pärast on sotsid kehva seisu eest samavõrra vastutavad kui Reformierakond,“ lisas