Juuli alguses käis Savisaar koos Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanovaga Venemaal. Sellest visiidist avalikkust ei teavitatud, Savisaar ja Ivanova lihtsalt kadusid mõneks ajaks nii avalikkusest kui ka näiteks linnavalitsuse eelinfost.

Küsimus sellest, mida ta Venemaal tegi, tabas Savisaart täna linnavalitsuse pressikonverentsil mõnevõrra ootamatult. "Nagu ikka... Venemaal käin ja Delfi kirjutab. Seda tegingi," vastas Savisaar.

"Tegelikult... loomulikult kõik need käigud on seotud linna asjade ajamisega, nii ka antud korral," vastas ta küsimusele, millega ta tavaliselt Venemaal tegeleb. Ta palus oma abilistel järele vaadata, mis lähetuse käskkirjas selle eesmärgina kirjas oli, sest ta ei mäletanud enam oma sõnul, mis sõit see oli.

"Midagi salajast seal polnud," kinnitas Savisaar.

Linnapea nõunik Liina Oja saatiski täna pärastlõunal selgituse, mida Savisaar ja Ivanova Venemaal tegid. "Linnapea ja Lasnamäe linnaosavanem kohtusid mitmete inimestega, kes aitavad korraldada Lasnamäe kiriku ehitust. Tähtis visiit oli firmasse, kus ehitati ikonostaasi Lasnamäe kiriku jaoks. Linnapea soovis seda ise üle vaadata ja selle üle arutada. Muide, lähimail päevil jõuab see ikonostaas Peterburist Tallinnasse," kirjutas Oja.

Kuigi Savisaare ja Ivanova visiidi kohta avalikkust ei teavitatud, oli mõlema kohta korralikult tehtud linnapea käskkiri. Enda tegudest paberjälje jätmine ei ole küll konspiratsioonireegleid arvestades kuigi mõistlik, aga samas võimaldab see töövisiidi kulud katta linna arvelt ning soovi korral küsida isegi päevarahasid.

Augusti lõpus käis Savisaar Moskvas kätte saamas vene õigeusu kiriku ordenit Lasnamäe kiriku ehitamise toetamise eest, mida ta selle avamisel terviserikke tõttu kätte ei saanud. Sellest reisist teavitati inimesi ja Tallinna televisiooni võttegrupp käis temaga kaasas.