Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal tutvustas täna linnajuhtidele loomaaias juba valminud ning praegu ehituses olevaid ekspositsioone ja andis ülevaate ehitistest, mis ootavad investeeringuid.

Linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen vaatasid üle nii lõvide puurid, alpinaariumi, troopikamaja, afrikaaniumi kui ka hetkel ehituskäigus oleva lumeleopardi tulevase elukoha, teatas Delfile Tallinna pressiteenistus.

Tänavu eraldas linn loomaaiale 16,5 miljonit krooni, järgmiseks aastaks taotletakse 27,1 miljonit. “Tulin siia, et oma silmaga objekt enne eelarvearutelu üle vaadata ja üldiselt võib öelda, et loomaaed on viimaste aastatega palju arenenud ning looma — ja külastajasõbralikumaks muutunud,” sõnas Savisaar.

Lähiaastate (2008-2011) vajadus oleks loomaaial umbes 380 miljonit krooni. Tähtsaimate objektidena võiks mainida läänevärava loodusõppe- ja büroohoone ehitamist, polaariumi ehitust (s.h. jääkarude ekspositsioon), boreaaliumi (karud, hundid, puumad jt) rajamist ning karantiinikompleksi ehitust.

Samuti vajavad kaasajastamist 80-ndatel aastatel ehitatud trassid, kaablid ja insenervõrgud.

Mati Kaalu sõnul külastab Tallinna loomaaeda aastas üle 300 000 inimese.