Linnapea käis Paldiski mnt. 62 asuva kainestusmaja töötajaskonna järel asutuses läbi tutvustava ringkäigu, kus kohtus palatite ja arestikabritega. Et kainestusmajast on asjaosaliste sõnul viie aastaga saanud tõeline Tallinna pärl, kiitis ka linnapea kõikjal: "Väga hea!"

"Sellist asutust, kus oleks koos nii politsei kui ka meditsiiniline pool pole mitte kuskil Baltimaades – ei Lätis ega Leedus," ütles Tallinna kainestusmaja juht Aivar Krupp ajalehele Pealinn. "Meie väliskolleegid imestavad, kuidas selline koostöö on võimalik ja veel nii edukal tasemel. Usun, et oleme siin päästnud nii mõnegi inimelu."

Savisaar kinnitas pärast ringkäigu lõppu ning olukorraga tutvumist kainestusmaja juhule, et pealinna puhastamist joodiklusest pigem alustatakse kui lõpetatakse.

"Ma ei usu, et see uus seadus inimestele nii kiiresti mõjub, et politsei ei korjagi joodikuid kokku. Ma usun, et me püüame linna puhastamist joodiklusest jätkata," lisas linnapea.

Pealinna reporteri küsimusele, kas Eesti inimese paneb jooma valitsuse poliitika, kus tuntakse, et inimestest enam ei hoolita, vastas Savisaar, et ei soovi otseselt näpuga näidata, ent lisas siis: "Mina ei tea tõesti, et ühelgi teisel maal oleks niisugust seadust, mis lausa kohustab jooma, nagu meil see seadus vastu võeti."

"Enamiku maade valitsused suhtuvad taunivalt niisugustesse asjadesse," ütles Savisaar.

Linnalehe Pealinn teatel on viie aastaga Tallinna kainestusmajast läbi käinud 27 600 inimest, mis on võrreldav pea kogu Kristiine linnaosa elanike arvuga (31 490). Aastas teeb see kainestusmaja külastatavuseks keskmiselt 5500-6000 inimest ja päeva arvuks 15-16 inimest päevas.

Videot linnapea ringkäigust on võimalik vaadata linna häälekandja Pealinn veebis.