“Ajakirjanik Virkko Lepassalu kirjutis “Politsei jõudis Tsahkna jälil Ida-Tallinna Haiglani” 2. juuli Äripäevas sisaldab mitte ainult laimu, vaid ka otseseid väljamõeldisi ja lugejate pahatahtlikku eksitamist,” ütles Savisaar.

Artiklis väidetakse, nagu oleks linnapea seotud firmaga Apex Medicus, mis esindavat Philipsi huve võitluses meditsiinitehnika turu pärast, lisas ta.

“Mul oleks väga hea meel näha peale Virkko Lepassalu veel kas või ühte inimest, kes seda usub,” ütles Savisaar. “Palusin Heta advokaadibürool esitada Äripäevale järelepärimine, millisele informatsioonile ja tõenditele tugineb ajakirjaniku väide minu seotuse kohta äriühinguga Apex Medicus. Kaalun tõsiselt võimalust esitada veel üks hagi Äripäevale, kes minu silmis on kaotanud igasuguse lugupidamise.” Savisaare andmeil on advokaadid juba asunud tegutsema.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles BNS-ile, et kõik artiklis toodud faktid on allikatega kaetud, kuid viimase käigus on tegemist rumala näpuveaga. “Loomulikult pidi seal olema sõna “abilinnapea”, mitte “linnapea”,” nentis ta. “Me palume linnapea ja lugejate käest vabandust ning avaldame ka vastava õienduse. Teisalt avaldan ma linnapeale tunnustust, et ta sellest näpuveast kinni haarates teeb võimsa suhtekorraldusliku etteaste.”

Savisaar juhtis tähelepanu ka artikli väitele, nagu oleks nii Ida-Tallinna keskhaiglas kui ka Apex Medicuses politsei kavandanud ulatusliku läbiotsimise, milleks olevat olnud hangitud ka prokuröri sanktsioon. “Kuna läbiotsimine suures meditsiiniasutuses kasvatanuks pingeid Tallinna koalitsioonikaaslaste Kesk- ja Reformierakonna vahel, läks politseiga läbirääkimiste tulemusena käiku leebem variant,” jätkas artikkel.

“Endise siseministrina näen siin ränka süüdistust Eesti politsei kutse-eetika aadressil,” ütles Savisaar. “Mina ei usu, et keegi saab politseiga kaubelda selle üle, kas läbiotsimine toimub või mitte, pealegi kui prokuröri sanktsioon selleks on olemas. Ajakirjanik jätab küll välja ütlemata, kes neid läbirääkimisi on pidanud, aga kuna vihje tehakse Tallinna koalitsioonipartnerite aadressil, siis võib lugeja oletada mitmesuguseid seoseid poliitikute ja politseinike vahel. Selliste kahtluste jaoks otste lahti jätmine ajakirjaniku poolt on solvav nii ühtedele kui ka teistele.”

Savisaar teatas, et nõuab Äripäevalt avalikke selgitusi kiireimas korras. “Seda, mis edasi saab, vaatame õunte pealt,” lisas Tallinna linnapea.

Tallinna linnakohtus on pooleli Savisaare ka Äripäeva vaheline protsess, milles linnapea nõuab ajalehelt oma au teotamise lõpetamist, valeandmete ümberlükkamist ning talle tekitatud moraalse kahju hüvitamiseks miljonit krooni.

Savisaar esitas Äripäeva vastu hagi kohtusse veebruari lõpus, kuna leht väitis, et ärimees Leonid Apananski maksis kinni Savisaare Hundisilma talu käesoleva aasta kindlustuspoliisi. Samuti oli Äripäeva juhtkirjas öeldud, et pankrotistunud kindlustusseltside omanik Leonid Apananski kasutas oma klientide raha ühe mõjukama erakonna juhi Savisaare arvete maksmiseks.

Järgmine eelistung ses asjas on 29. septembril.