Harju maakohus otsustas 30. septembril määrusega kõrvaldada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise all olev Tallinna linnapea Edgar Savisaar, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises. Linnapea kohustusi asus sellest päevast täitma abilinnapea Taavi Aas.

Uurides, miks Haabersti Postipoiss inimesi eksitab, nõustuti, et Tallinna linnapea ülesandeid täidab tõepoolest abilinnapea Taavi Aas, kuid viidati, et linnapea ametit ei ole Savisaarelt ära võetud. "Aga Tallinna linnavolikogu on Tallinna linnapeaks valinud Edgar Savisaare ja seda tiitlit ei ole Edgar Savisaarelt keegi ära võtnud," sõnas Haabersti linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik Üllar Meristo.

Oma advendipöördumises jagus Savisaarel ka kriitikat jagus valitsuse, kapitalismi ning ajakirjanduse pihta: "Estonian Airi suurejooneline raharaiskamine, samal ajal kui sotsiaalkulusid riigieelarves drastiliselt kärbitakse, paneb meid kahtlema valitsuse hoolivuses. Kas tõesti oleme sealmaal, kus igaüks seisab vaid enese, mitte Eesti ja selle väikese rahva eest? Kuhu soovime jõuda, kui riigijuhid ja poliitikud, kelle ülim kohus on hoolida rahvast, kuulutavad meedias, kui häbi on neil eestlane olla? Kust sünnivad sellised mõtted? Kui katki peab olema inimene, kes oma rahvuse maha salgab?"

"Me ei saa lasta end muuta asisteks tarbijateks, kellele jõulud tähendavad vaid lõputut poodlemist. Me ei tohi muutuda umbusklikeks mõjuagentide otsijaiks ning siltide kleepijaiks, nõiaprotsesside algatajaks maal, mis väärib vabadust. Mille poolest oleme vaenates ja rahvast leeridesse jagades paremad neist, keda süüdistame ülekohtus?"

30. septembril otsustas Harju maakohus rahuldada prokuratuuri taotluse vabastada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise alla sattunud Tallinna linnapea Edgar Savisaar, keda praegu asendab abilinnapea Taavi Aas. "Sest linnapea on haiguslehel ja linnapea ülesandeid täidab Taavi Aas," ütles Delfile Raepressi toimetaja Toomas Pirn 30. septembril.

Tallinna linnapea Savisaar