„Jõulueelsed skandaalid näivat saavat Eestile traditsiooniliseks, kuid praegu vaieldakse pigem mitte skandaali sisu üle, vaid selle üle, kellele see kasuks tuleb – reformile, kampsunitele või sotsidele,“ rääkis Savisaar, „mina arvan küll, et eeskätt kampsunitele ja nende taga seisvatele reformistidele. Kui kuu aega tagasi näis, et respublikaanid on IRL`i praktiliselt juba üle võtnud, siis nüüd tundub, et kui samamoodi jätkub, võib Mart Laar jaanuaris tunnistada, et talle ei jäägi muud üle, kui selle sama erakonna eesotsas jätkata.“

Savisaare sõnul on IRLi sees Reformierakonna õhutusel käiv madin Keskerakonna jaoks võõras sõda. „Me eelistame pigem kõrvale hoidva metsavenna positsiooni, selmet sõdida võõrastes mundrites võõrast sõda. Muretseme Eesti riigi eest, mitte praegu võimul oleva kliki siseheitluse pärast.

„Ilmselt üritab Reform üritab IRLi pikalt praadida, eesmärgiks IRLi tombuke, keda vajadusel saab täiendada sotsidega. Ühe tugevneva partneri asemel jõuludeks kaks päkapikku – mida veel tahta!“ märkis Keskerakonna esimees.

Rääkides sotside ja Vene Erakonna ühinemisplaanidest rõhutas Savisaar, et suund venelaste kaasamisele on väga hea. „Lõpuks ometi on tekkinud peale Keskerakonna veel üks eesti erakond, kes avalikult ja ka vene keeles teatab, et soovib esindada kõikide Eesti elanike huve, sh vene keelt rääkivaid inimesi.“

„Vene Erakonna Eestis partneriks valimine on sotsidele siiski kehv valik. Selle Reformierakonna poolt inspireeritud ühe teema partei ainsaks eesmärgiks on olnud Keskerakonnalt vene valijate ülelöömine. Seega on meil on pisut kahju vaadata, kuidas maailmavaatelt kõige lähedasemad sotsid praktilises poliitikas libastuvad Ansipi banaanikoortel,“ rääkis Savisaar.