Linnapea jagab talonge seoses samas toimuva Tallinna Autobussikoondise TAK uute Scania liigendbusside esitlusega, teatas Raepress.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on heameel tõdeda, et Tallinna ühissõidukite veeremi kvaliteet paraneb aasta- aastalt.

„Homne talongide jagamine ongi mõeldud eelkõige neile linlastele, kes igapäevasõitudeks ühissõidukit ei kasuta,“ ütles linnapea. „Tulge ja proovige, äkki hakkab meeldima?“

TAK-i veerem täieneb 2009. aastal 15 liigendbussi võrra, millest kümme on juba tänavatel sõitmas ja viis jõuavad kohale veebruari lõpus.

Alumiiniumkerega liigendbussid on nelja uksega ja madala põrandaga ning nende konstrueerimisel on arvestatud kõigi reisijate, sh piiratud liikumisvõimega inimeste vajadusi. Bussidel on oranži tooniga marsruuditablood, mis on peatuses ootajaile hästi nähtavad ka ereda päikesega, lisaks toimib automaatne peatuste teadustamise häälsüsteem ja häälinfot dubleeriv elektrontabloo, mis on olulised vaegkuuljatele ja -nägijatele.

Bussid valmistati Scania Poolas asuvas Slupski tehases. Tallinn investeeris aastatel 2007- 2009 uutesse autobussidesse kokku 218 miljonit krooni. 2007. aastal sai TAK juurde 40 bussi ja möödunud, 2008. aastal osteti 10 normaalpikkusega bussi.