Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kinnitab, et kõik volikogu liikmete esitatud arupärimised saavad vastuse kirjalikult ja küsija soovi korral ka suuliselt. “Samas korras leiavad menetlemist ka opositsioonipoliitikute arupärimised linnapeale,” tõdes Vitsut, teatab volikogu.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Maimu Berg esitas 17. mail linnavolikogu istungil linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, millele kirjalikult vastamise tähtaega on 31. mai. Suulise vastamise aja otsustab volikogu istungite päevakordi koostades vastavalt esitatud taotlusele volikogu esimees.

Vitsut nimetas avalikkust eksitavaks Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske väidet, et linnapea Savisaar on loobunud lubadusest tulla 31. mail linnavolikogu ette selgitusi andma.

“Kindlasti saavad kõik arupärimised vastuse ning ka Maimu Bergile on mul kavas enne 31. mai volikogu istungit kirjalikult vastata,” kinnitas Savisaar.

Lisaks ütleb Vitsut, et ta ei kasuta selliseid väljendeid ega ole öelnud midagi niisugust, nagu Juske väidab. (“Savisaar suvatseb volikogu ette tulla heal juhul alles 14. juunil”). “Kuna ma midagi sellist pole öelnud, siis järelikult Juske taas vassib,” nentis Vitsut.