Jaanuari lõpus pakkus kohus pooltele kokkuleppe sõlmimiseks aega, kuid Savisaare ja Äripäeva esindajad ei jõudnud suurte erimeelsuste tõttu kokkuleppele. Selle tõttu jätkub kohtuvaidlus 21. juunil tavalises korras, ütles BNS-ile linnakohtu pressiesindaja.

Savisaar esitas Äripäeva vastu miljonikroonise hagi mullu veebruaris, kuna leht oli väitnud, et ärimees Leonid Apananski oli maksnud kinni Savisaare Hundisilma talu kindlustuspoliisi.

Samuti oli Äripäeva juhtkirjas öeldud, et pankrotistunud kindlustusseltside omanik Leonid Apananski oli kasutanud oma klientide raha ühe mõjukama erakonna juhi Savisaare arvete maksmiseks.

Savisaar tahab hagis Äripäevalt oma au teotamise lõpetamist, valede andmete ümberlükkamist ning talle tekitatud moraalse kahju hüvitamiseks miljonit krooni.

Keskerakonna juht nimetas laimamiseks ka väiteid, nagu olevat ta omandanud kuritegelikku raha. Savisaare sõnul avaldati temavastaseid väljamõeldisi enne riigikogu valimisi, et eksitada tema valijaid ja muuta lauslaimuga valimistulemusi.

Savisaare hinnangul pole kahjutasuks küsitud summa liiga suur. “Hoiatasin peatoimetajat päev varem selle eest, et nad tegelevad laimavate väljamõeldiste levitamisega, aga kahjuks ei võetud mind kuulda,” lisas Savisaar.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov on BNS-ile öelnud, et leht kontrollis oma allikaid Savisaare teemat puudutades väga suure põhjalikkusega.

Rõtov lisas, et Savisaare välja valitud seik on vaid üks osa kogu loost. “Usun, et nii Äripäev kui ka ülejäänud parem osa Eesti ajakirjandusest töötavad selle nimel, et kogu jäämäe veealune osa päevavalgele tuua,” ütles ta.

Äripäeva peatoimetaja avaldas kahetsust, et Savisaar ei kasutanud artikli valmimisel võimalust toimetusele vastuväiteid esitada, vaid valis kohtutee.