Savisaar polnud pildistamisega nõus, aga juttu rääkis. Ta ütles, et 30 aasta eest unistasid ühed, et lööme idast lahku ja siis on meil iseseisev riik. Teised arvasid, et peaks idast lahku lööma ja liituma läänega.

"Mina olin esimeses grupis. Nii et minu jaoks polnud see mõistagi see, mida ootasime," rääkis Savisaar.

Tema sõnul viib praegune Jüri Ratase valitsus täies ulatuses ellu Isamaaliidu poliitikat. "Isamaaliit valitseb, sest nad on agressiivsed, kavalamad, sest neil on Reinsalu. Kuni tema jääb sinna, kuni ta on minister, jääb kõik nii, nagu on praegu," rääkis Savisaar.

Peaminister Jüri Ratasest ei osanud ta suurt midagi öelda, sest ta on vaid harva temaga rääkinud, viimati veebruaris. Kas ta on parim inimene peaministri kohale, peavad ütlema valijad. Ta süüdistas Keskerakonda selles, et selle toel saavad paremerakonnad kõik, mida tahavad.

Savisaar ütles, et on väga haige ja keskendub peamiselt oma tervisele. "Nagu teate, tehti mulle kaks terviseekspertiisi. Tõsi, kahjuks olid ekspertideks peamiselt patoloogid, kes peamiselt tegelevad nendega, kes pole enam elus. Vot, nemad leiavad, et olen terve inimene. Võibolla on neil õigus, sest nemad hindavad enamasti neid, kes on juba teises ilmas," kritiseeris Savisaar eksperte, kelle hinnangul saab ta kohtu ette astuda.

Savisaar ütles, et protsess tema vastu on poliitiline ja protsessil pole tema süü kohta ühtegi tõendit esitatud.

Ta ütles, et linnavolikogus, mille liikmeks ta sügisel valiti, käib ta üsna harva. Ühe korra oli ta seal 15, teisel korral 20 minutit, rohkem ei pidanud vastu.

Eelmisel suvel, kui Edgar Savisaar tegi Olga Ivanova ja Oudekki Loonega ühist valimisliitu, mis konkureeris Keskerakonnaga, pidi nendega koos kandideerima ka Yana Toom, kes aga hüppas viimasel hetkel alt. Savisaar ütles, et teda see imestama ei pane.

"Ma tunnen teda hästi," selgitas Savisaar.

Ta ütles, et järgmistel valimistel sõltub palju sellest, kuidas laheneb Rail Balticu ja Tartu tselluloositehase küsimus. Oluline on ka, kuidas käituvad need, kes justkui tegelevad "vene küsimusega". "Jah, ma andsin kunagi eriliste teenete eest sellele tüdrukule, kuidas oligi ta...?"

"Yana Toom."

"Yana Toomile andsin eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse. Mul pole sellest kahju. Sel ajal oli ta ajakirjanik ja minu hinnangul mitte halb," rääkis Savisaar.