Äsja tuli mulle teade, et Rakvere politseiosakonna komissar Jüri Linask ja nooremkonstaabel Toomas Šarin on teinud minu suhtes ka otsuse, millega määrati trahv 3900 krooni ja lisakaristusena võetakse ära sõidukijuhtimise õigus kolmeks kuuks, kirjutab Savisaar oma blogis. “Nagu otsuses on öeldud, lähtutakse selle tegemisel „võrdse kohtlemise printsiibist ja arvestades praeguseks välja kujunenud karistuspraktikat”.”

Lugedes seda otsust tundsin ennast lausa tõstetuna, nendib Savisaar. “Mulle kohaldati niisugune karistus, mida seni sellisel juhul pole vist tehtud. Tuletan meelde üht lauljat, kellel samuti alles hiljuti load ära võeti, aga seda seoses joobesolekuga. Tean ka üht parteijuhti, kellega peaaegu samamoodi käituti, kuid temal oli see vähemalt teine rikkumine lühikese aja jooksul. Meenub vähemalt neli ministrit, kellel oli probleeme kiiruse ületamisega, aga minu teada ei võetud kelleltki neist juhtimisõigust isegi pärast mitmekordset rikkumist.”

“Tuleb välja, et ma olen võrdsem kui teised ja mul on selle üle hea meel,” kirjutab Savisaar. “Minult nõutakse rohkem kui teistelt ja õige see ongi. See, et politsei silmis on mind eraldi esile toodud ja teistest eristatud, kohustab kindlasti ka edaspidiseks. Õigusega ja ilma mingi irooniata.”

Samas nendib Savisaar, et ei püüagi vastu vaielda, nagu poleks ta kiirust ületades seadust rikkunud. “Ega mul ei olnud midagi öelda või millegi üle vaielda, olen süüdi ja sellisel teol ei ole õigustust.”

Politsei ongi olnud liiga ettevaatlik nendes küsimustes, nendib savisaar. “Kui tänases Postimehes Mart Kadastik tunnistab, et rikkus teadlikult kiirusepiirangut ning talle määrati 115 km/h sõidukiiruse eest vaid 1500 krooni trahvi, siis on see ka tunnistus politsei alalhoidlikkusest mõningatel piiripealsetel juhtudel. Või kui tema hää sõber Andrus Ansip sõidab saateauto järel jalgrattaga ilma kiivrita ja väidetavalt 70 km/h ning politsei ei tee seda märkamagi, siis ka seda võib mitmeti tõlgendada. Nüüd on politsei lõpuks selja sirgu ajanud ja leidnud sobiva juhi, kelle suhtes nulltolerantsi kohaldada.”