“Kui keegi üldse suudab teha Ilvesest presidendi, siis teevad seda punaveteranid ja „Notshnoi Dozor”. Isegi väike lööma Tõnismäel häälestab Eesti valijamehi psühholoogiliselt järgmisel päeval Ilvese poolt oma häält andma. Mäng käib kõrgelt üle eesti ja vene äärmuslaste peade; neid tahetakse vaid poliitiliselt ära kasutada, ” ütles Savisaar Keskerakonna häälekandjale Kesknädal antud intervjuus.

Savisaare hinnangul valib Eesti laupäeval vägivalla ja kodurahu vahel.

“Loosung „Kommarid ahju!” pole sugugi nii süütu nagu seda meedias on püütud esitada. Tegelikult on see üks võimalik tulevik. Võib öelda, et 23. septembril valime mitte presidenti, vaid tulevikku. Minu arvates ei saa valida poliitikat, mis püüab kedagi ahju ajada. Rüütlist teame, et ta ei taha kedagi ahju ajada. Ilvese lähikonnast teame vastupidist — vennad Tarandid, Juku-Kalle Raid, mõned isamaaliitlased ja Partsi „äraostmatud” on propageerinud „ahjuajamisideoloogiat“. See on valijameeste valik, kumma tuleviku poolt nad hääletavad. Võib-olla näen tonti, aga ma ei saa välistada, et 22. ja 23. septembril tahetakse poliitikat tuua tänavale „õigust mõistma”,” leiab Savisaar.

“Olen aga kuulnud mõnedest vene äärmuslastest, kellel on kange kihu just nimelt sel päeval Tõnismäele pronkssõduri juurde läbi murda. Dimitri Klenski, keda pean väga sobivaks „papp Gaponi” rolli etendama, olevat nende hulgas. Ja kui Tõnismäel ootavad neid mõned eesti äärmuslased, siis polegi palju vaja, et läheks madinaks. Äärmuslasi ei ole palju, aga neil on kirg kakelda ja ennast näidata. Vahel tundub mulle, et nii vene kui ka eesti äärmusi juhitakse lausa ühest ja samast keskusest.”

Kui 22. septembril peaks minema löömaks, siis oleme järgmiseks päevaks valinud vägivalla tee. Ning kui 22. septembril on vastakuti venelased ja eestlased, siis järgmisel päeval põrkavad kokku eestlased isekeskis. Pean väga ettevaatamatuks respublikaan Jaan Elgula ja tema kaaslaste poolt rahva kutsumist Tammsaare parki üritusele „Laulame Ilvese presidendiks”. Mis on see muud kui poliitika toomine tänavale?