„Samas suutsime hoolimata hetke üsna piiratud võimalustest koostada siiski üsnagi asjaliku eelarve eelnõu, mis tagab eelolevate aastate tegevustele kindla jalgealuse,“ ütles Savisaar.

Savisaare sõnul soovis linnavalitsus eelarve eelnõu koostades eeskätt leida mõistlikke lahendeid mitmele keerdsõlmele.

„Hetkeolusid arvestades ei olnud see sugugi lihtne ülesanne,“ tõdes Savisaar. „Usun siiski, et meil õnnestus jääda eelarvet koostades jääda tugevalt kahe jalaga maapinnale.“

Linnavalitsuse sõnul on järgmise aasta eelarve eelnõus prioriteetideks koolieelsed lasteasutused ning teede ja tänavate rekonstrueerimine.

Järgmise aasta eelarvesse on kavandatud tulusid kokku 444,5 miljonit eurot – sh üksikisiku tulumaksust 233 miljonit, maamaksust 23 miljonit, kaupade ja teenuste müügist 64 miljonit ning erinevate toetustena 105 miljonit eurot.

2012. aasta eelarve eelnõus on tegevuskulude mahuks kavandatud 399 miljonit eurot. Kasvavad kulud hariduse, spordi, transpordi, ettevõtluse, sotsiaalhoolekande ja heakorra valdkondades.

Savisaare sõnul püüdis linnavalitsus 2012. aasta linnaeelarve eelnõu koostades leida võimalikult parimaid lahendusi, et ka suhteliselt piiratud ressursside tingimustes täita omavalitsuse esmane kohustus - tagada kõigile linlastele vajalike avalike teenuste kättesaadavus ning ka linna eelarve jätkusuutlikkus.

2012. aasta linnaeelarve üldmaht on 474 miljonit eurot ehk ligi 1% enam kui käesoleva aasta eelarve.