Täna Illukal toimuval Keskerakonna volikogu istungil poliitilisest olukorrast ülevaate andnud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar märkis, et viimasel ajal on inimesed muutunud aktiivsemaks ning soovivad riigi poliitikas muudatusi.

"Rahvakohtumisel Narvas oli üle 1000 inimese saalis, maadevahetuse kohtuasjast rääkinud poliitikakool tõi samuti saali täis. Mustpeade maja toetuseks on kogutud juba 64 000 allkirja," rääkis Savisaar, "mulle tundub, et rahvas hakkab liikuma. Tallinn liigub ja nüüd hakkab ka Eestimaa liikuma. Arstide ja õpetajate aktsioonid on alles esimene samm selles suunas."

"Me oleme selges vastasseisus valitsusparteidega. Nemad tahavad teha Tallinnaga seda, mida nad on teinud Eestiga, meie vastupidi tahame Eestiga teha sama, mida oleme teinud Tallinnaga. Nemad kaotavad bussiliinid, meie teeme tasuta ühistranspordi; meie remondime koole, nemad panevad koolid kinni; meie maksame eakatele täiendavat pensionilisa, nemad ei too enam isegi pensione tasuta koju," tuletas Savisaar meelde.

Keskerakonna esimees analüüsis ka majanduspoliitilisi suhteid Venemaaga. "Ansipi valitsus on vastu majandussuhete arendamisele Venemaaga, samal ajal on aga ise üle võtnud Venemaal kehtiva maksusüsteemi. Meie ütleme lahti sellest maksusüsteemist, aga kindlasti tahame arendada naabritega majandussuhteid. Astmelise tulumaksu tingimustes."

Savisaar tuletas meelde oma viimast läbisõitu õhtusest Ida-Virumaast ja küsis: "Mis te arvate kui palju aknaid on maakohtades veel õhtuti valged? Maa on tühjaks jooksnud ja see on toimunud ühe-kahe viimase valimisperioodi jooksul. See ei pea nii olema. Valitsusparteide jaoks on inimeste äraminek lahendus, meie jaoks on aga iga pime aken probleem."

Savisaar käsitles veel õpetajate ja meditsiinitöötajate palganõudmisi ning kinnitas, et Keskerakond toetab neid ja astub välja ka omapoolsete aktsioonidega.