"Kuigi erinevad arvamusküsitlused valimiste eel annavad erinevaid hinnanguid, siis tegelikult otsustavad ikka valijad, mitte uuringud, kes valimised võidab. Valimiskampaania põhiosa on veel ees ning suurima toetuse saab see erakond, kelles kahe kuu pärast näevad inimesed lahenduse pakkujad Eesti ees seisvatele põhiküsimustele, milleks on majanduskasvu kiirendamine, töökohtade loomine ning võitlus kõrgema palga ja madalamate hindade eest," ütles Savisaar Delfile.

"Samas on näha, et kui keegi suudab Reformierakonda peatada, siis on see Keskerakond. Eesti vajab muutusi, peame teisiti tegema kui seni, et seisakust välja pääseda. Keskerakond on Reformierakonnale ainus ja tugev alternatiiv ning suudab pakkuda neid positiivseid muudatusi, mida Eesti vajab," lisas Keskerakonna liider.

Eesti Päevalehe palvel uuris Turu-uuringute AS 1004 inimeselt kolme kuu jooksul, keda nad riigikogu valimistel eelistaksid. Kui valimised toimuksid sel pühapäeval, jääksid Keskerakond ja Reformierakond täpselt viiki, sest mõlemate poolt hääletaks 16% Eesti elanikke.

Kolmanda koha saaksid uuringu kohaselt sotsid, kelle poolt hääletaks 12% küsitletuid, ja parlamendierakondadest saaks vähim hääli IRL – 9%. Tulemusi tõlgendades tuleb aga olla ettevaatlik, sest kokku jagavad need erakonnad ainult veidi üle poolte häälte.

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul näitab Eesti Päevalehe tellitud uuring, et Reformierakonnal ja Keskerakonnal on tegelikkuses võrdne toetus, samal ajal on väärtused ja valijad erakondadel üsna erinevad.