Edgar Savisaar kommenteeris otse-eetris näiteks president Ilvese abielu, põikles kõrvale neljanda kriminaalasja kommenteerimisest ning rääkis paar sõna ka pagulastest. Delfi tõi välja veel mõned Savisaare mõttekäigud.

Vassis neljanda kriminaalasjaga

"Need on esialgu kahtlustused, mitte midagi enamat. Kui oli lindiskandaal, oli samamoodi neli kriminaalasja. Aga kui täna küsiksite, mis need neli asja olid, siis ma küll ei arva, et suudaksin kõiki neid nimetada."

"Aga kahtlustada võib lõputult, selle eest ei ole keegi kaitstud ja mõned inimesed saavad selle eest palka."

"Need on täiesti mõttetud kahtlustused, need ei kanna."

Kahtlustuste taga on president Ilves

"Mulle on mitu legendi räägitud sellest. Esimene on see, et 1987. aastal hakkas Toomas Hendrik Ilves mind ääretult - ma ei ütle sõimama -, aga midagi sellest väga ei erinenud. Nii on ta jätkanud aasta–aastalt. Keskeltläbi korra kuus küsib kapo meestelt, miks Savisaarega midagi ei tehta. Tal on lihtsalt hirm, et tema ametiaeg lõpeb ja järgmine president ei soovi neid kahtlustusi siia-sinna jagada. Väga kiire on tal (Ilvesel - toim.) selle asjaga."

"On olemas mitmeid mõjukaid inimesi, kes on väga huvitatud sellest, et Savisaar tõrjutaks poliitiliselt areenilt kõrvale."

Tahab tagasi linnapea kohustusi täitma

Savisaare linnapea kohalt tagandamise kohtuotsuses on öeldud, et otsus kestab nii kaua, kuni kestab uurimine. "Aga uurimist võib lõpmatuseni jätkata ja seetõttu muidugi me peame selle vaidlustama," ütles Savisaar.

"Prokuratuur ütleb, et neil on uusi asjaolusid ilmunud ja see ongi see salapärane neljas kahtlustus, millest nad räägivad. Ega see ei ole tähtis, mis kahtlustus see on, peaasi, et ta on."

Ei välista presidendiks kandideerimist

"See, kes kandidaadiks praegu seatakse, lastakse aukudeks. Ma tahaks end hoida. Küll see aeg tuleb, kes tõepoolest läbi läheb. Kas see olen mina või keegi teine. Vaatame, mis aeg ja elu toovad."

Toobalile ja Laasile tehti liiga

"Toobalile ja Laasile tehti liiga ja seda tuleb ausalt välja öelda. Nad langesid provokatsiooni ohvriks. Ma tean, nad kavatsevad edasi Euroopa kohtusse pöörduda, arvan, et neil võib seal päris hästi minna. Neid ei tule Keskerakonnast välja visata.

Põhikirjamuudatus kohtusse

Praegu on kohus vastu võtnud otsuse, et ta ei registreeri – ei keelusta ega tühista – uut põhikirja, kuna ta väidab, et aluseks tuleb võtta, kui palju oli kongressil delegaate. Meie (Keskerakond) oleme lähtunud sellest, et tuleb võtta aluseks saalis olevate delegaatide arv. Sel ajal, kui oli otsuse tegemine põhikirja asjus, oli 90 inimest hääli lugemas jne. Vaidlus on selle üle, kas saalis pidi olema rohkem või vähem inimesi. See vaidlus kestab ja läheb edasi. Me kaebame praeguse seisukoha kohtusse. Meie advokaadid arvavad, et see otsus on meile soodne."

Enamik keskerakondlasi napsitas pärast tööseminari

"Mis tähendab, et purjuspäi? Kõik nad olid..., enamus oli sel õhtul kergelt napsitanud, nagu mõnikord ikka juhtub. Aga see oli tõesti üsna külm aeg ja Dmitrijev oli kergelt riides, kui tal oli üritus toimunud ja ta oli metsas. Eks ta peab ise rääkima, mis siis temaga toimus või mille ümber see vaidlus käib. Tema väidab, et tõde on tema poolel ja ma tean, et ta on selles asjas võtnud päris karmi seisukoha ja püüab kaitsta oma asja."

Simson hoiab Savisaarest eemale

"Loodan, et Keskerakonna poliitika eest seistes on jõud ühtne, samal ajal fraktsiooni juhtkond hoiab minust kuidagi eemale, ega me ei ole tükk aega kohtunud. Ma tahaksin väga loota, et homme, kui on järjekordne Keskerakonna juhatus, meie seltskond tuleb juhatusse täies mahus, eks see näita kuidas keegi asjadesse suhtub."

Eston Kohveri toetuseks kollane, nüüd roheline lint

Savisaar tunnustas kõiki neid, kes tema toetuseks rohelise lindi on rinda pannud. Eston Kohveri toetuseks kanti ju kollast linti. "See (roheline lint - toim.) pole mitte ainult minu küsimus, see on kogu Eesti demokraatia küsimus."