„Seega on majandustaustaga opositsiooni liikmed, kellele on usaldatud üsna vastutusrikkaid ülesandeid nii Eesti rahapoliitika kujundamisel kui ka finantsinstitutsioonide järelevalve osas, avalikkuses levitanud sulaselget valet,“ rõhutas Savisaar Raepressi vahendusel.

Savisaar tõdes, et hetkest, kui Keskerakond Tallinna juhtima asus, pandi ka alus ühele taasiseseisvumisjärgse Eesti ajakirjanduse pikaajalisemale traditsioonile - üllitada vähemalt kord nädalas ennustus Tallinna linna peatsest pankrotist.

„Pikkade aastate vältel on seda traditsiooni jätkatud tänase päevani ning on arvata, et seda äraleierdatud pärimust saame me ka tulevikus korduvalt lugeda nii meie päevalehtede veergudelt kui ka kuulda ja vaadata elektroonilise meedia vahendusel,“ nentis Savisaar.

„Tekitatud on justkui suur vastasseis finantsvallas - ühel pool riik ning teisel pool Eesti Päevalehe kirjutise hinnangul üks halvema finantsjuhtimiskvaliteediga linn Eestis ehk siis Tallinn, kus, nagu kirjutaja end väljendab, „tõmmeldakse ja loodetakse ei tea millele, et äkki kusagilt tuleb lisaraha, et keegi muneb kuldmuna?“.

Savisaar tõdes, et aastaid meedias teadlikult vale levitamisel ei ole olnud erilist mõju ei Tallinna linna finantstegevusele ega isegi valijate eelistustele.

„Ma ei heida ajakirjanikele midagi ette, ei maksa ju neile pahaks panna, kui nad teinekord leivakannika nimel ka mõne sellise nupukese treivad, kus sõnu rohkem, kui sisu,“ ütles Savisaar. „Samas teeb mind ärevaks see, et üha enam toimitakse Eestis juba minevikust tuntud printsiibil: "Kelle käes on ajakirjandus, selle käes on avalik arvamus. Kelle käes on avalik arvamus, sellel on õigus. Kellel on õigus, selle kätte läheb võim." Usun, et nõustute minuga – taolise printsiibi järgimine ei ole demokraatlikule riigikorraldusele omane. Vältigem siis seda teed.“