"Eesti Panga pädevus on põhjendamatu positivismi tõttu kahtluse all," kirjutab Savisaar oma blogis. "Meie kriis on juba kestnud mõnda aega. Eesti Pank ei ole midagi sisulist välja pakkunud selle lahendamiseks. Vastupidi – Eesti Pank on aeg-ajalt välja tulnud mingite positiivse maiguliste uudistega – olgu need siis ekspordist, tööturu kohandumisest vms. Eesti Pank räägib pidevalt, et meil nagu läheb kohe-kohe aina paremini. Nüüd selline katastroofiline uudis. Kas Eesti Pank on täiel määral ebapädev ja tegeldakse avalikkuse tahtliku eksitamisega?"

"Võib olla on Ansip andnud Eesti Pangale korralduse rahvale kogu aeg mingeid positiivsed sõnumeid välja otsida, et valitsus saaks püsida. Nagu aga tänane majandusprognoos näitab, sellised uudised ei muuda reaalset majandusolukorda," süüdistab Keskerakonna liider.

"Kaks ülaltoodud punkti võivad tegelikult viidata otseselt sellele, et Eesti Pank täidab sisuliselt Ansipi pressiesindaja või propagandamasina rolli. Ansipil on küll probleem, kui Tallinna linn trükib mõned inimestele vajalikud ajalehed, kuid kui ta ise on muutnud hiigeleelarvega Eesti Panga oma propagandamootoriks, siis sellele nagu tähelepanu ei pöörata. Või milline muu roll Eesti pangal veel on? Rahapoliitikat nad läbi ei vii (ei saa viia)? Senised sinisilmsed analüüsid on osutunud liiga positiivseteks – järelikult analüüsi nad ei tee? Jääbki vaid poliitpropaganda roll. Eesti Pank poliitiliseks propagandamasinaks on ju väga kaval valik – seda ei oska keegi kahtlustada, sest pank ei ole ju meedia," jätkab Savisaar kriitikaga.

"Kus on Ansipi päästeplaan, või nüüd tuleks juba öelda kriisiplaan?" küsib Savisaar kommenteeris Eesti Panga majanduslanguse prognoosi. "Kas Ansip ja tema kaaskond annab endale aru, et kui nii edasi läheb, siis 2010. aasta alguses vaatab meile vastu hoopis teistsugune Eesti võrreldes sellega, mida senimaani oleme tundnud. Meie majanduslik olukord hakkab Ansipi juhtimisel sarnanema Eesti NSV olukorraga, mida vanemad inimesed veel mäletavad. Või ongi Eesti NSV taastamine Ansipi majandusplaani idee ja sisu?"

"Meil on täna suurusjärgus 60 000 registreeritud töötut. Kui meid tabab selline kukkumine, siis aasta lõpuks on meil täiendavalt 60 000 – 70 000 töötut – ühesõnaga 2010. aasta alguseks on meil silmapiiril 150 000 töötuga armee," prognoosib Keskerakonna juht. "Kas Ansip tõesti arvab, et see ongi see viis, kuidas Eesti peaks Euroopas silma paistma? Kas see ongi mingi viis rikaste riikide hulka jõudmiseks? Milline on Ansipi plaan töötute rakendamiseks, koondamiste peatamiseks? Uus töölepinguseadus on ju õli, kui mitte bensiini, tulle valamine – see suurendab probleemi. Ansip tahab ka töötute hüvitisi igal viisil kärpida – ega tal ka suurt muud võimalust ei ole, sest tema majandamise korral on Eesti varsti pankrotis ja tal polegi raha töötutele maksta."

"Eesti Panga tänased numbrid näitavad, et riigieelarvet peaks veel kärpima 8-10 miljardit krooni. Kas Ansip annab endale aru, mida selline kärbe riigi edasise funktsioneerimise jätkusuutlikkusele tähendab? Kusagil on piir, kus elu ei saa enam normaalselt siin riigis jätkuda – järgmine 8 miljardine kärbe selle piiri kindlasti ületab. Edasine kärpimine ei ole lahendus," nendib Savisaar.

"Euroga liitumine on Ansipi loosungiks, millega on viimasel ajal absoluutselt kõik valitsuse lollused kinni mätsitud ja mis peaks andma andestuse kõige eest, mis kokku keeratud," arutleb keskerakondlaste liider. "Kahtlemata on euro majandusele vajalik, kuid kui euro saamise nimel eelnevalt kogu majandus hävitatakse, siis ei ole ju enam eurot kusagil käibele lasta. Kas Ansip seda ei mõista?"

Etteheiteid jagus Savisaarel ka rahandusministeeriumile. "Rahandusministeeriumi kevadine majandusprognoos nägi ette majanduse 8,5-protsendilist langust, riskistsenaariumi korral 10 protsenti. Rahandusministeerium on olnud naiivpositivistlik nagu alati. Kas Ansip ei suuda lõpuks tagada, et tema ministeeriumid töötaks pädevalt? Või on ka rahandusministeerium kohustatud oma prognoose esitama läbi Ansipi poolt ette kirjutatud propagandanoodi?"