Saarna juhtis tähelepanu täna meedias avaldatud presidendi kantselei seisukohale. “Presidendi kantselei ei kommenteeri riigipea eraelu. Sealhulgas ka seda, kuidas ta kulutab oma töötasu ja muid vabariigi presidendi ametihüvede seadusest tulenevaid sissetulekuid,” ütles Piret Pert kantselei avalike suhete osakonnast.

„Riigieelarvest tuleva raha kasutamine presidendi abikaasa eraettevõttes peab kindlasti olema läbipaistev“, rõhutas Edgar Savisaar. „Nii nagu on läbipaistev eraraha kasutamine poliitiku poolt, nii peab olema veelgi läbipaistvam iga riigikassast tuleva sendi kasutamine poliitiku eratarbes“ lisas ta.

„Erinevalt Ilvesest on minu laenud olnud avalikud ja teada kogu aeg, nii nagu vastav kord seda ette näeb. Siin ei olnud mingit üllatust. Selles valguses on Päevalehe jutt minu eratarbimiseks võetud laenudest täiesti ainetu. Küll aga peab Ilvese kantselei selgitama, milliselt nende ametkonna eelarverealt on riigi raha Härma tallu suunatud. Kui see tuleb Ilvese palgast, siis võib tekkida küsimus presidendi toimetulekust, arvestades tema priskeid võlgu Saksa ja teiste välispankade ees“ muretses Savisaar. Majandushuvide deklaratsiooni järgi on Ilves laenanud 250 000 eurot, Savisaare laenud on sellest märksa väiksemad.

Kui presidendi kantselei ei soovi avalikustada eelarveraha suunamist presidendi abikaasale kuuluvasse eraettevõttesse, siis annab ta sellega väga halba eeskuju teistele poliitikutele ja tippametnikele.