Savisaar ütles uue koalitsiooni kohta, mida peaminister Andrus Ansip püüab luua, et „sellel on kõik senise valitsusliidu vead, aga ei ole ühtegi uut positiivset omadust. Ei pakuta ühtegi lahendust aina süvenevale majanduskriisile. Uuel koalitsioonil ei ole lauale panna mingit paketti tööpuuduse leevendamiseks, teatas Keskerakonna pressiesindaja.“

Savisaar nentis, et „tööpuudust käsitletakse ikka kitsalt töökoha kaotanud inimeste enda murena, millega nad peavad kuidagi hakkama saama.

“Kui valdav osa Eesti peresid mõtleb praegu sellele, kuidas oma elu ümber korraldada, et ots-otsaga kokku tulla, siis Eesti valitsus tahab ikka vanaviisi jätkata. Endistviisi kujutatakse, et ühel päeval läheb see majanduskriis kuidagi iseenesest mööda ja head ajad tulevad tagasi.,” leiab Keskerakonna esimees.

Savisaare sõnul püüab valitsusjuht jätta muljet, et kui koalitsioonilepet Reformierakonna, IRL-i ja Rahvaliidu vahel ei õnnestu kiiresti sõlmida, siis pole Eestil enam mingit lootust. „

“Tegelikult on vastupidi,““ nentis Keskerakonna liider. „“Kui ametis jätkab ilma selge majanduspoliitikata Ansipi valitsus, ükskõik kas seda tehakse sotsiaaldemokraatide või rahvaliitlaste toel, –saab majanduskriis sellest vaid süveneda.”

“Need erakonnad, kes kiirustavad järjekordselt võimu jagama, võiksid siiski ära oodata 7. juuni valimiste tulemused, et saada aimu inimeste poliitilistest eelistustest. See oleks igal juhul eetilisem, kui praegune kiirustamine, mille sihiks on kosmeetiliselt parandatud valitsus enne kokku panna kui rahvas jõuab Reformierakonnale ja Ansipile 7. juuni valimistel demokraatlikul viisil umbusaldust avaldada,” sõnas Savisaar lõpetuseks.