“Meile jääb arusaamatuks miks Reformierakond on pannud enda linnapeakandidaadiks isiku, kes fakte ei tea või nende osas pidevalt eksib,” vahendab Keskerakonna pressiesindaja Savisaare kirja Ansipile.

“Esimene avalik ämber, kuhu preili Keit Pentus komistas, oli saates “Luurekeskus”, kus ta arvas, et Tallinna maamaksumäär on 2,5 protsenti maa maksustamise hinnast. Tegelikult on see Tallinnas 1,5 protsenti. Teine ämber, millega ta kolistab, on reformikate lubadus säästa 450 miljonit ametnike 10-protsendilisest palgakokkuhoiust, jättes välja lasteaiatöötajad. Tallinna linnas on 14 000 palgasaajat, kellest 11 000 on haridus- ja lasteaiatöötajad, ülejäänud kolme tuhande töötaja palgafond kokku on sama suur kui reformikate lubatud kokkuhoid. Siinkohal eksib linnapeakandidaat Pentus terve suurusjärgu võrra,” kirjutas Savisaar.

Keskerakonna esimees tõdeb kirjas, et kolmas kirjanduslik fantaasialend on Reformierakonna lubadus ehitada 150 miljoniga valmis kõik Tallinna suured ristmikuobjektid (Ülemiste, Põhjaväil ja Haabersti). “Millegipärast Reformierakond ei tea, et ainuüksi Ülemiste ristmiku omafinantseering linnale on 500 miljonit krooni. Siin eksivad reformistid juba enam kui suurusjärgu võrra,” märkis Tallinna linnapea.

“Viimane uudis — kaotada linnaametnike 13. palk on samuti hilinenud. Tallinna linnavõim teatas avalikult juba möödunud kevadel, et 2010. aasta linnaeelarves ametnike lisatasusid enam ei ole. Veelgi enam, Pentus ei tea ka seda, mis toimub riigikogus, sest seal arutamisel olevad avaliku teenistuse seaduse muudatused kaotavad lisatasud ametnikele niikuinii,” jätkas Keskerakonna liider.

Savisaar märkis kirjas, et linna juhtimine ei tähenda mitte jõuluaegset lehvide sidumist ümber ajaloolise Tallinna suurtükitorni. “See aga oli üheks silmapaistvamaks saavutuseks Keit Pentuse Kesklinna vanemaks olemise ajast. Ilmselt oleks juba siis pidanud Keit Pentus enam süvenema linna tegelikesse probleemidesse ja viima ennast reaalsusega kurssi,“ nentis Savisaar.

“Teadmatus on see, mis sunnib inimesi vigu tegema. Keskerakond teeb Reformierakonnale ettepaneku vahetada välja teiepoolne Tallinna linnapeakandidaat. Tallinn on auväärne linn ning selle linna juhtimine eeldab teadmisi ja kompetentsi. Keskerakond ei taha uskuda, et Reformierakonna pink on nii lühikeseks jäänud. Pealinna linnapea kandidaat peab olema faktides täpne,” mainis Savisaar lõpetuseks.