“Iseenesest mõistetavalt ei ole Reformierakond võtnud üle kõiki Keskerakonna süsteemse majanduspoliitika häid komponente, vaid varastanud üksikuid pärle, millest on loodetud oma uppuvale laevale tuge saada,” kirjutab Keskerakonna esimees oma ajaveebis kommenteerides ekspeaminister Tiit Vähi arvamusavaldusi Andrus Ansipist.

Savisaare kinnitusel on Reformierakond Keskerakonnalt üle võtnud kiire palgakasvu avaliku sektori töötajatele ja teised nende palgareformi aspektid.

“Muide, Keskerakond ei ole ainus, kelle ideid reformistid on omastanud. Minu mäletamist mööda on nad proportsionaalse tulumaksu idee maha viksinud Mart Laarilt ning emapalga kontseptsiooni Taavi Veskimäelt,” selgitab Tallinna linnapea.

“Tänasel majanduspoliitilisel maastikul annab kahjuks tooni silmaklappidega ja luuludest pimestatud kuristiku poole sööstev Reformierakond ning üldist koostöövaimu on vähevõitu. Hea oleks, kui Tiit Vähi ennustus täituks ja sügisel oleks poliitikute hulgas majandusküsimustes teineteisemõistmist märksa enam. Parem hilja, kui mitte kunagi,” kinnitab Savisaar.