30 “sarnaselt mõtlevat ajakirjanikku” heidavad Tallinna linnavalitsusele ette ajakirjanduse kartmist, linna avalike suhete allutamist Allan Alaküla juhitavale propagandateenistusele

“Tegelikkuse Keskusist öeldi, et see on BNSist initsieeritud kiri,” lausus linnapea. “Aga minu jaoks on piinlik see, et veel on 30 sarnaselt mõtlevat ajakirjanikku, kes ei ole söandanud siia oma nimesid alla panna. No oleks võinud panna, minu jaoks meenutab see Lauri Laasi lugu, kellele võib samuti ette heita anonüümselt tegutsemist.”

„Kui rääkida sellest kirjast, siis minu jaoks on ta piinlik, sest siia on alla kirjutanud Juku-Kalle Raid,” lausus Savisaar kolmapäeval ajakirjanikele.

Savisaare sõnul on ta valmis igasuguseks avatud aruteluks, ent ei saa suhelda anonüümsete inimestega. “Anonüümsetele kirjadele, kus kodanikel pole julgust oma nimegi alla panna — see ei ole selline asi, millele ma peaksin siin oma tähelepanu pöörama,” lausus Savisaar.

Tallinna meediasuhete direktor Allan Alaküla möönis, et kiri tegi teda kurvaks. “Ta peegeldab ikka üsna hästi mingi grupi ajakirjanike võimetust asjade telgitagustest aru saada.”

“Alaküla külvab oma tegevusega umbusku nii ajakirjanike hulgas kui mitmele allikale tuginedes paanikat linnavalitsuse sees, mille pressiteenistus ei tööta juba ammu ajakirjanike infovahendajana, vaid üritab Raepressi kaubamärgi all vaba meediaga hoopis konkureerida,” seisab ajakirjanike pöördumises.

Alaküla sõnul ei soovi ta kommenteerida kirja sisu, küll aga juhtida tähelepanu kahele asjale.

BNS on praegu olukorras, kus mõned suured toimetused on juba tema toodetest loobunud, lausus Alaküla. “Veel rohkemad on seda tõsiselt arutlenud ja kaalunud ning võimalik, et jõuavad sama tulemuseni.”

Alaküla sõnul on teised toimetused hakanud enam kasutama Raepressi uudiseid ja tema hinnangul BNS tunnetab oma uudistemonopoli hajumist. “See teeb neile kindlasti muret. Ma ei näe selle käitumise taga muud motiivi. Mul on väga kahju, et seda niimoodi silmakirjalikult peidetakse muude põhjenduste taha.”

Alaküla tõi välja ka asjaolu, et valdav osa Tallinna linnameediast toodetakse Eesti Meedia kontserni baasil (Postimees, Kanal 2). Samade uudistekanalite esindajad, nagu näiteks Postimehe peatoimetaja Tarmu Tammerk on teravalt rünnanud Tallinna linnameediat.