"Täna linnavalitsus võttis vastu otsuse toetada raamatu välja andmist vabast ühiskonnast ja sealhulgas kindlasti ka Vladimir Panovi juhtumist," ütles Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

"Nimelt ajakirjanikud Inno ja Irja Tähismaa palusid linna toetust ja otsustati nende projekti osaliselt toetada vastavalt Tallinna linnavolikogu otsusele, millega me peame tähtsaks vaba ühiskonna päeva tähistamist," sõnas Savisaar.

"Vaba ühiskonna teemat lahatakse raamatus Tallinna ekslinnapea Vladimir Panovi juhtumi näitel, kus kaitsepolitsei vahistas vahetult pärast 2003. aasta  riigikogu valimistulemuste selgumist kõrge ametniku, mis muutis oluliselt olukorda kogu riigi poliitmaastikul. Hiljem tunnistas kohus Panovi õigeks, pärast seda, kui meest oli pikka aega vintsutatud," seisab eelnõu seletuskirjas.

"Panovi juhtumit käsitleti pärast vahistamist ulatuslikult ajakirjanduses, ent hiljem pole teemat enam analüüsitud. Raamatu üks eesmärke on seda lünka täita, kirjeldada juhtumit ja analüüsida seda mitme erineva nurga alt, läbi erinevate asjaga seotud persoonide vaadete ning anda sealjuures juhtunule ka õiguslik hinnang.

Raamatus on kavas kirja panna intervjuud Vladimir Panovi juhtumiga seotud inimestega, kelleks on kapo ametnikud, linnavalitsuse töötajad, Panoviga koos süüdistuse saanud ettevõtjad, toonase valitsuse liikmed, prokuratuuri töötajad, advokaadid ning ajakirjanikud," märgitakse seletuskirjas.

Kogu raamatu väljaandmisega seotud kulud on 290 000 krooni.

Raamatu planeeritud mahuks on 200 lehekülge ning valmimise orienteeruv aeg on 15.juuli 2009.a.

Pärast käesoleva korralduse vastuvõtmist sõlmib Tallinna kultuuriväärtuste amet osaühinguga Suss ja Hiireke toetuse kasutamise lepingu, milles nähakse ette raha eraldamine kahes jaos (pärast käsikirja valmimist ja pärast raamatu ilmumist), seega ettemaksu ei teostata.