MTÜ Ausad Valimised korraldas kevadel inimesi e-hääletamise eest hoiatava kampaania, mis aga tarbijakaitseameti hinnangul rikkus reklaamiseadust ja MTÜ Ausad Valimised juhatuse liige Siret Kotka sõnul said nad selle eest ligemale 2000 euro suuruse trahvi.

Keskerakond on e-hääletamist väga teravalt kritiseerinud ning Savisaar teatas hiljuti, et e-hääletamine on valimispettus, mille abil varastati Keskerakonnalt valimisvõit.

Kolmapäevases Kesknädalas jätkas Savisaar oma kriitikat e-hääletuse vastu ja soovitas hääletada pabersedelitega. "Juhan Partsi ähvardused, et selliste üleskutsete levitajaid laseb ta trahvida, on naeruväärsed ja lõppevad järgmise valitsuse ajal kriminaalasjaga tarbijakaitseameti vastu," teatas Savisaar.

Savisaar lootis samuti, et riigikohus muutub e-hääletamise kohtuasjades senisest kriitilisemaks peale seda, kui endine Reformierakonna justiitsminister Märt Rask pole enam riigikohtu esimees.

Tarbijakaitseamet ei soovinud Savisaare ähvardust kommenteerida. Aprilli alguses kommenteeris tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski, et reklaamiseadus sätestab reklaamina ka avalikustatava teabe, mille eesmärgiks on isiku käitumise avalikes huvides suunamine. Seega ei ole reklaamiseaduse reguleerimisala pelgalt kaubanduslik reklaam.

"Olgu siinkohal märgitud, et tarbijakaitseamet on järelevalve teostajaks reklaamiseaduse üle, olenemata sellest, kes on reklaami tellija või milline on reklaami sisu," lisas Turetski.