“Keskerakonna töö — nii kohalikes omavalitsustes kui ka riigi tasandi küsimuste käsitlemises — läheb inimestele korda. Viimane erakondade populaarsusuuring näitas, et meie toetus on veelgi kasvanud,” rääkis Savisaar, “meie poliitika annab seevastu valijatele kindlustunnet, pakutakse alternatiive ja lahendusi. Selle parimaks näiteks on meie töö pealinnas, kus elanike arv ületas hiljuti 440 000 elaniku piiri. Hiljuti avaldati Eurostati uuring, mille kohaselt on 92% Tallinna elanikest oma eluga pealinnas rahul — sellega paigutub Tallinn Euroopa Liidu 28 liikmesriigi pealinnade hulgas kümnendale positsioonile. Ma ei näe aga põhjust, miks me ei peaks lähiaastatel jõudma järele esikolmikule: Vilniusele, Kopenhaagenile ja Stockholmile.”

“Keskerakonna lähiaastate plaanid pealinnas on küll ambitsioonikad, kuid täiesti teostatavad. Esiteks, Kalevi keskstaadioni muutmine Eesti rahvusstaadioniks. Teiseks, Linnahalli korda tegemine. Kolmandaks, Tallinna Haigla rajamine — Eesti moodsaima ja suurima meditsiinikeskuse loomine. Neljandaks, vajalik on jätkata munitsipaalelamuehitust pidades silmas eelkõige linnale vajalike töötajatele elupinna pakkumist. Viiendat prioriteeti pole paljud teist ilmselt kuulnud: selleks on Vabaduse väljaku laiendamine. Meie riigi tähtsaim väljak võiks olla veelgi suurem ja funktsionaalsem,” rääkis Savisaar.

Keskerakonna esimees nentis, et erakondade toetusnumbritest võib välja lugeda selge rahulolematuse praeguse valitsuse suhtes. “Valijad tunnetavad, et kolmikliit pingutab vaid selle nimel, et võimul püsida, kuid ei suuda reaalselt probleemide lahendamisega hakkama saada. Riigi majanduse seisak on murettekitav ja ühiskonnas väga selgelt tajutav, kuid valitsusel puuduvad selles küsimuses täielikult ideed. Selle asemel tegeletakse kaklemisega ning vastastikku eelnõude põhja laskmisega. Otseloomulikult tekitab see usaldamatust.”

“Muide, mainimist väärib, et kuigi Keskerakonda toetab viimase uuringu järele 77 protsenti vene emakeelega valijatest, siis ei saa teha sellest järeldust, et meie valijad oleks vaid venekeelsed. Ma tsiteerin: “Keskerakonna toetajatest on 43 protsenti eesti- ja 57 protsenti venekeelsed.” Nii et need, kes püüavad Keskerakonda laimata ning rääkida meist kui mingist nišiparteist, eksivad rängalt,” rõhutas Savisaar.

“Käesolev poliitikaasta on juba tuurid üles võtnud ning üks selle vahepeatus on augustikuised presidendivalimised. Eesti ühiskond vajab rohkem debatti, ja seda eelkõige majandusküsimustes ning töökohtade teemal. Murelikuks tegevad majandusuudised võivad tähendada seda, et ka kohalike valimiste põhiteemaks 2017. aasta sügisel kujunevad just majandusküsimused. Ja nendes küsimustes on Keskerakond alati tugev olnud,” rääkis Edgar Savisaar.

“Keskerakonnal läheb hästi, rahvas näeb meid peamise alternatiivina praegusele valitsusele. Me oleme väga heas positsioonis poolteist aastat enne kohalikke valimisi, kuid loomulikult ei tohi seda edu nautima jääda ning mugavaks muutuda. Me jaksame teha tugevat tööd iga päev, ja see on meie eelis teiste erakondade ees,” lõpetas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ettekande volikogu liikmetele.