Tallinna linnavalitsus pidas täna raekojas piduliku aastalõpuistungi. Lõppeval aastal toimunud 50 istungi jooksul võttis linnavalitsus vastu ligi 1800 korraldust ja kehtestas 183 määrust ning esitas linnavolikogule üle 300 ettepaneku.

Linnapea Edgar Savisaar rõhutas istungijärgsel pressikonverentsil, et lõppev aasta oli tallinlastele ja ka linnavalitsusele edukas. „Tallinn kasvas enam kui 10 000 uue elaniku võrra, meie elanikkond ületas 430 000 piiri,“ tõdes linnapea.

Savisaare sõnul oli kahtlemata üheks lõppeva aasta oluliseks märksõnaks tasuta ühistransport. „Tasuta ühistransport tuli, nägi ja võitis, lisaks Tallinna ühistranspordiliinidele saab tallinlane sügisest ka elektrirongis tasuta sõita,“ ütles Savisaar. „Tallinnas tasuta ühistranspordi juurutamine on ka välisriikides palju tähelepanu ja tunnustust pälvinud. Meenutagem, et Tallinnas toimus ka rahvusvaheline tasuta transpordi konverents.“

Linnapea sõnul on seni tehtu tunnustuseks ka valimistulemus, mille tulemusena jäi linnavalitsuse koosseis samaks ning seega jätkub linna juhtimine n-ö sisse töötatud meeskonnaga.

Lõppeva aasta suuremate kordaminekutena nimetas linnapea miljardiprojekti - Ülemiste ristmiku – valmimist, renoveeritud ning Kiek in de Köki ja bastionikäikudega ühendatud Neitsitorni, kahe sauna, sotsiaalmajutusüksuse ja lastekodulaste peremaja avamist, Kihnu lasteaia ja kahe kooli tervikrenoveerimist, kõigile lasteaedadele uute mänguväljakute rajamist, Kopli liinide maa-alale ostja leidmist, Mustpeade maja linnale jätmist toetavat kohtuotsust jpm.

Ühtlasi märkis linnapea ära Tallinnas aset leidnud suursündmused - suvised maailmakuulsate staaride suurkontserdid lauluväljakul (Robbie Williams, Elton John, Jose Carreras), Birgitta festival, „Valgus kõnnib Kadriorus“, Merepäevad jm, samuti Rahvarinde 25. aastapäeva tähistamise, sh temaatilise muuseumi avamine ning Läti ja Leedu sõsarorganisatsioonide toonaste juhtide osavõtul toimunud ühisüritused.

Linnapea rõhutas, et ka turistide seas muutub Tallinn aina populaarsemaks – aastas peatub Tallinnas üle 1,5 miljoni turisti ning CNN valis Tallinna järgmise aasta 11 tippsihtkoha sekka.