“Asulas pole piisavalt korravalvureid, et külakaklusi ära hoida ja elanike turvalisust tagada. Kuna toimunuga olid seotud kaitseväelased, siis peab vastust andma ka kaitsejõudude juhtkond,” teatas ETAle Savi pressiesindaja.

Siseminister Tarmo Loodus ütles teisipäeval ajakirjanikele, et ministeerium hakkab seoses rahuvalvajate vägivallatsemisega arutama Paldiski politseijaoskonna taastamist.

Rahuoperatsioonide keskus tunnistas rahuvalvajate vägivallatsemist ööl vastu möödunud nädala teisipäeva, kui mobiiltelefonide ja rahakoti röövi ning peksmise ohvriks langenud rahusõdurite kaaslased korraldasid Paldiskis kättemaksureidi.

“Vabandan kõigi Paldiski elanike ees, kelle rahu ööl vastu teisipäeva, 24. juulit võis olla häiritud,” ütles rahuoperatsioonide keskuse ülem Aivar Jaeski.

Postimehele rääkisid mitmed Paldiski elanikud, kuidas kaks-kolmkümmend purjus rahuvalvajat vägivallatsesid 23. juuli viimastel ja 24. juuli esimestel tundidel Paldiski ühes baaris, kaupluses ja tänavatel ning kannatada said inimesed, kes ei osanud vastata kaitseväelaste küsimusele: “Räägime eesti keeles?”

Kaitseminister Jüri Luik ja kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts soovivad Paldiskis rahuvalvajatega toimunud intsidendi uurijatelt kiireid tulemusi. Praegu uurib sõjaväepolitsei põhjalikult kriminaalasja raamides juhtunu üksikasju. Juurdluse tulemused avalikustatakse massiteabevahendites, teatas ETAle kaitseministeeriumi avalike suhete osakond Reelika Semjonov.